Igrači Milana doživjeli su četvrti poraz zaredom

 Alessio Morgese/afp/profimedia
NESHVATLJIVA ODLUKA

Milan trese kriza, a Pioli igrača od 100 milijuna eura drži na klupi: ‘I dalje ćemo tako igrati‘

Promjena taktike u formaciju 3-5-2 nije donijela ploda, "rossoneri" su ostali bez pravog udarca na gol
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. veljača 2023. 07:22

Momčad Milana u velikoj je krizi rezultata i igre. San o obrani naslova više nije aktualan, a Milan je toliko loš da će mu i Liga prvaka biti teško dohvatljiva. Trener Stefano Pioli traži nova rješenja, pa je protiv Intera izveo momčad s tri stopera. Rossoneri su poraženi 1:0, što je nekakav napredak u odnosu na poraz od 3:0 u Superkupu protiv Intera u utakmici igranoj u Rijadu prije tri tjedna.

Promjena taktike u formaciju 3-5-2 s Rafaelom Leãom na klupi nije promijenila stvari, jer Milan nije imao niti jedan pravi udarac prema golu. Piolija to nije omelo u tome da će nastaviti igrati s tri stopera.

- U idućih nekoliko susreta sigurno ćemo igrati tri u obrani, zatim ćemo vidjeti kakva je forma u ofenzivnoj fazi - rekao je Pioli.

Rafael Leão proglašen je igračem sezone u Serie A na Milanovom putu do Scudetta, pa se čak i uz spor oko potpisivanja novog ugovora, čini jako čudnim ostaviti svog najboljeg igrača na klupi dvije utakmice zaredom protiv Sassuola i Inter Milana. Milan je ljetos za Leãa odbijao ponude i od 100 milijuna.

image

Rafael Leão

Miguel Medina/AFP

- Odabrao sam ono što sam smatrao najboljim. Divock Origi trebao je raditi okomita dodavanja za Oliviera Girouda. Ne mislim da je to nužno bila Origijeva krivnja večeras, ali branili smo se preduboko, napravili previše grešaka igrajući odostraga i bili smo neučinkoviti naprijed.

Gledajući raspored, možda postoji razlog zašto se Pioli drži trojke, jer sljedeće dvije utakmice također igraju protiv momčadi koje tradicionalno igraju s tri beka.

Susreću se s Jurićevim Torinom u Serie A u petak 10. veljače, zatim s Tottenhamom Antonija Contea u Ligi prvaka 14. veljače. Obje utakmice su na San Siru i gotovo je sigurno da će igrači biti pod pritiskom ako opet krene loše.

Nakon toga Milanu slijede Monza i Atalanta koje također igraju s bekovskom trojkom, tako da se Milan neće sučeliti s bekovskom četvorkom sve do Fiorentine s kojom igra 4. ožujka.

Linker
29. travanj 2024 23:13