ANDREAS SOLARO Afp
POREZNICI KRENULI U AKCIJU

Milan zbog posla od 1.2 milijarde eura pod povećalom istražitelja, zatraženi dokumenti od knjigovođa

Aktalni prvak Italije se našao u neugodnoj poziciji nakon prošlogodišnje prodaje
Piše: SnObjavljeno: 26. siječanj 2023. 16:03

Aktualni prvak Italije AC Milan se našao na meti istražitelja zbog 1.2 milijarde eura vrijedne prodaje kluba. Američki fond RedBird Capital je za taj iznos prošle godine kupio klub od fonda Elliott koji je prije toga bio vlasnik.

Reuters sada javlja kako je neimenovani izvor potvrdio ono što se špekuliralo u talijanskim medijima, a to je da su talijanski poreznici zatražili dokumente od računovođa i savjetnika koji su bili uključeni u ovaj posao. Dodaje se kako za sada niti jedna osoba ni kompanija nisu pod istragom imenom i prezimenom, već se provjerava sama transakcija.

Sve je porkenula kompanija Bule Skye Financial Patners koja je bila manjinski investitor i imala 4 posto udjela u talijanskom velikanu. Ta je tvrtka optužila Elliott da je prekršio njena prava tako što je o svemu pregovarala iza zatvorenih vrata, a cijeli posao je prijavila nadležnim institucijama u Luxemburgu i SAD-u.

Elliott je pak njihove poteze nazvao izmišljotinom i dodao kako ne postoji pravno uporište za tako nešto. Za sada se ovaj slučaj ne bi trebao odraziti na sami AC Milan koji je trenutno na drugom mjestu Serie A, no pokaže li se da je malverzacija bilo, mogao bi stradati i klub.

Linker
25. travanj 2024 05:37