MIGUEL MEDINA
BEZ RIJEČI

Mlada zvijezda Juventusa zaprepastila vlastite roditelje: ‘Saznali smo to tek kad smo ga vidjeli na TV-u‘

Novi standardni prvotimac talijanskog prvaka ima čudnu priču oko svog prvog nastupa ove sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2020. 23:02

Zanimljive stvari događaju se u svijetu sporta, u trenutku kada u istu rečenicu uđu mladi igrači i njihovi roditelji. Svi oni koji su barem jednom u svojstvu neutralnog promatrača gledali utakmicu kadetskog ili pionirskog uzrasta, mogli su čuti glas barem jednog nervoznog oca ili majke kako nešto prigovara sucu, trenerima, igračima, kako se s nekim imaginarnim dovikuje s tribina...

Nije tajna da takvo ponašanje roditelja često zna uzrokovati pritisak kod mladića, ali i brojne druge probleme koji se reflektiraju u karijeri, prije ili kasnije. Treneri u većim klubovima često imaju roditeljske sastanke kako bi majke i očeve upozorili na obrasce ponašanja i ukazali im na ono što je prihvatljivo. Roditelji tada dobivaju kompletan uvid u stanje igrača, njegovu formu, broj golova, ili zalaganje na treninzima. Sve je više klubova koji roditeljima ne dopuštaju dolazak na treninge ni u najmlađim uzrastima...

No, poanta priče nalazi se u liku imena Gianluca Frabotta. Svi pratitelji talijanskog nogometa i navijači Juventusa upoznati su s mogućnostima ovog 19-godišnjeg lijevog braniča koji je u posljednje vrijeme standardan u redovima Andree Pirla.

Zanimljivost je da njegovi roditelji uopće nisu znali da će Frabotta debitirati kao starter za Juventus, 20. rujna ove godine. Naime, sin im to uopće nije rekao, već su za njegovu igru saznali u trenutku kad su sastavi izašli na televiziji... Pošto je na kraju prošle, kao i na početku ove sezone vrijedilo pravilo o utakmicama bez gledatelja u Serie A, tim je jednostavnije Frabotti bilo zatajiti da će igrati protiv Rome.

- Nije nam ni govorio da će igrati za Juventus protiv Sampdorije. Saznao sam to kad sam upalio TV, sigurno je znao to neko vrijeme, ali je šutio. Poštujem to, jer što sam mu mogao reći? Da bude miran? Sigurno je bilo pritiska, ali je bio fokusiran - rekao je Ercole Frabotta, igračev otac.

Linker
25. travanj 2024 04:16