Luca Amedeo Bizzarri/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
SVE OVISI O TALIJANIMA

Mladi talent iz Cibalije prešao u Serie A, spominjala se zarada od 600.000 eura, ali klub neće dobiti ništa

Talentirani 17-godišnji Borna Knezović je napustio vinkovački sastav i karijeru nastavlja u Italiji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2022. 12:33

Cibalijin talentirani 17-godišnji nogometaš Borna Knezović napravio je transfer iz snova. Redove slavnog hrvatskog drugoligaša je zamijenio talijanskim Sassuolom koji nastupa u Serie A. Nagađalo se kako će Cibalia zaraditi 600.000 eura, ali to je sada upitno.

"Sassuolo je registrirao Knezovića u statusu amatera, a to znači da Cibalia nema pravo čak ni na FIFA-inu naknadu za razvoj igrača koja je do 1. srpnja ove godine iznostila 30.000 eura po godini provedenoj u klubu, a od tada je toliki iznos samo za prvoligaške klubove, dok je za klubove nižih rangova 10.000 eura po godini", rekla je predsjednika Cibalije Dea Lasić, a prenosi vinkulja.hr.

Lasić je dodala da Cibalija još može zaraditi, ali moraju se ispuniti dva uvjeta.

"Prvo, Sassuolo mora s Knezovićem potpisati profesionalni ugovor, a drugi uvjet je da to bude do njegove 23. godine života. U suprotnom, od ovoga nećemo imati ništa u financijskom smislu."

Knezović je ranije navodno odbio potpisati ugovor s Cibalijom i klub je bio nemoćan u tom pogledu. Igrač je prije tri godine stigao iz Slavije iz Pleternice, a u Vinkovcima se nadaju da će mu Sassuolo dati profesionalni ugovor pa da barem nešto zarade.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 02:27