Marko Arnautović

 Independent Photo Agency Srl/Alamy/profimedia
GRADSKI DERBI

Mourinho ga je ignorirao, a sad je oživio Inter i prijeti Milanu: ‘Ne volim biti na klupi‘

I dok je Inter pobijedio u sve četiri međusobne utakmice u 2023., Rossoneri nisu ni zabili gol
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2023. 11:25

Inter je na početku sezone pojačao svoj napad dovođenjem iskusnog austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića. On se zapravo vratio u milanski klub nakon 13 godina i posudbe u sezoni 2009./10. u kojoj se baš i nije naigrao jer je tada José Mourinho imao momčad nakrcanu zvijezdama.

Međutim, sada epizodna uloga ne zanima bivšeg napadača West Hama i Bologne koji se u klub vratio u dobrom raspoloženju nakon što je postigao dva pogotka za Austriju u gostujućoj pobjedi kod Švedske.

- Za mene i moje samopouzdanje jako su važna ta dva gola. Ne volim biti na klupi - poslao je Arnautović poruku svom treneru Simoneu Inzaghiju.

Inter igra u sustavu 3-5-2, a napad predvode Lautaro Martinez i Marcus Thuram, koji bi trebali biti starteri i u gradskom derbiju s Milanom.

Arnautović je dosad tri puta ulazio s klupe, no mogao bi napokon započeti od prve minute na gostovanju kod Real Sociedada u 1. kolu Lige prvaka sljedeće srijede.

Milanski gradski derbi igra se danas od 18 sati, a Inter je blagi favorit.

- Ponosan sam što smo slavili u nekim derbijima prošle sezone, osobito zato što nas je to odvelo u finale Lige prvaka, ali ono što smo radili u prošlosti neće biti dovoljni za današnju pobjedu. Svi znamo koliko nam ovaj derbi znači - kazao je Interov trener Inzaghi.

Zanimljivo je da je Inter pobijedio u sve četiri utakmice u 2023. godini (finale Superkupa, prvenstvo, polufinale Lige prvaka), a Milan nije uspio postići niti jedan pogodak.

- Ne zanimaju me posljednji derbiji, bitna je samo ova utakmica. Inače bismo mogli pričati o naslovu kojeg smo osvojili, za razliku od Intera. Jedino je bitno na terenu pokazati najbolju verziju našeg stila igre - poručio je Milanov trener Stefano Pioli.

Linker
06. svibanj 2024 09:36