FEDERICO PROIETTI/Dppi Via Afp
ODAKLE SAD LIVAJA?

Mourinho govorio o Marku Livaji i žestoko uzvratio ‘zločestom dečku‘: ‘Možda on ima problem sa mnom‘

Portugalac je bocnuo i Juventus, aludiravši na kaznu koju su dobili zbog financijskih malverzacija
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. travanj 2023. 22:46

U utakmici 29. kola talijanskog prvenstva Roma je u gostima pobijedila Torino (1:0) pogotkom Paula Dybale iz kaznenog udarca, a José Mourinho našao se na meti mnogih kritičara zbog neatraktivnog stila igre kakvog gaji njegova momčad. The Special One je odgovorio na prozivke i branio svoj pristup prema kojem cilj opravdava sredstvo.

- Pobjeđujete u utakmicama kada postignete jedan gol više od protivnika. Bilo da pobijedite 1:0 ili 5:4, nema razlike. Tko postigne gol više, pobjeđuje - a cilj sporta je pobjeđivati. Cilj ostaje uvijek isti, pobijediti s kvalitetom koja vam je na raspolaganju i pritom pokušati sakriti slabosti - rekao je 60-godišnji Portugalac.

Roma trenutno zauzima treću poziciju ligaške ljestvice s bodom više od četvrtoplasiranog Milana i tri boda manje od drugoplasiranog Lazija.

- Treći na ljestvici? Ako Juve ima 59 bodova, mi smo četvrti, a ne treći. U Italiji smo... - rekao je Mourinho uz slijeganje ramenima, aludirajući na kaznu (-15 bodova) koju su Bianconeri dobili zbog financijskih malverzacija i tajnih ugovora u vrijeme pandemije koronavirusa.

Mourinho se osvrnuo i na prozivke Antonija Cassana, koji ga je prije nekoliko dana nazvao "nulom".

- Neki od nas rade u nogometu, a neki samo žele uživati. Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu su ga zapamtili samo po jakni. U Romi je osvojio Superkup bez da je igrao. U Interu nije uspio osvojiti ni Kup Lombardije. A znate što sam ja osvojio s Interom, Realom i Romom.

Dodao je da Cassano možda ima problem s njim, ali on nema problem s Cassanom. Pritom je spomenuo nikog drugog nego - Hajdukovog napadača Marka Livaju.

- Dragi Antonio, reći ću ti jednu stvar: ti imaš 40 godina, ja imam 60. U nekom trenutku pojavit će se tipovi poput Marka Livaje i onda stvari postanu teške.

Talijanski mediji pišu da se Mourinho referirao na navodni sukob između Livaje i Cassana na treningu Intera.

Linker
09. svibanj 2024 17:36