Jose Mourinho

 ALBERTO PIZZOLI Afp
NEZAMISLIV SCENARIJ

Mourinho i dalje ne može vjerovati: ‘To je nedopustivo, nema isprike za to što se dogodilo Italiji!‘

‘To je teško prihvatiti ako voliš nogomet. Ja sam odrastao u sedamdesetim i osamdesetim godinama...‘
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2022. 09:53

Jose Mourinho dao je u reprezentativnoj stanci zanimljiv intervju Esquireu, u kojem je usporedio današnji talijanski nogomet s onim prije 10 godina, kada je s Interom harao u Serie A.

"Prije deset godina, kada sam napustio Serie A, što nije bila moja krivica, liga je bila u teškoj situaciji. Kvaliteta je rapidno pala, interes za ligu je smanjen... Danas je to kompetitivna liga u koju dolaze igrači iz Premiershipa. Naravno, i dalje postoje velike razlike između klubova, pogotovo u vrhu, ali momčadi se pojačavaju, treneri sve bolje rade, igra se napadački, s ambicioznim idejama. Roma također raste, privlačimo sve više navijača na stadion a u budućnosti bi to trebalo biti još bolje", optimističan je trener Rome koja se nakon sedam kola nalazi na šestom mjestu, ali samo četiri boda iza prvoplasiranog Napolija.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Mourinho je posebno prokomentirao jedan fenomena - činjenicu da Italije nema na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u dokvalifikacijama ju je eliminirala Sjeverna makedonija.

"To je teško prihvatiti ako voliš nogomet. Ja sam odrastao u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, možete zamisliti kakva je Italija tada bila nogometna velesila. Radeći ovdje, teško mi je objasniti što se zapravo dogodilo, jer tu je toliko dobrih igrača. Ne prihvaćam argument da ovdje nema dovoljno talenta, ima ga, i zapravo nema isprike da Italije nema na Svjetskom prvenstvu u Kataru, to je jednostavno nedopustivo", zaključio je slavni Portugalac.

Linker
25. travanj 2024 07:27