ANDREAS SOLARO Afp
ISPRAVNA ODLUKA

Mourinho nakon novog kiksa: ‘Ispričao sam se sucu, moje riječi su zaslužile crveni karton...‘

‘Ne želim skrivati, ovdje ima igrača koji trenutno igraju na vrlo niskoj razini‘, jasan je Portugalac
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. studeni 2022. 07:54

Jose Mourinho još je jednom zaradio crveni karton zbog vrijeđanja suca na utakmici, ovaj put protiv Torina 1:1.

"Bila je to ispravna odluka suca, moje riječi upućene njemu zaslužile su crveni karton", rekao je Mourinho. "Razgovarao sam s njim nakon utakmice i ispričao se, ali ne želim govoriti o njegovoj izvedbi. Bio sam dovoljno skroman da se ispričam, ali njegovu izvedbu i hipotetski utjecaj na utakmicu prepustit ću vama. Ne želim govoriti o tome što smo rekli, to je bilo privatno. Moje riječi su zaslužile crveni karton, ali neću suditi o radu suca."

Mourinho se potom okrenuo utakmici i novom kiksu Rome, koja je do 70. minute izgledala jako loše, ali onda je Dybalin ulazak puno roga promijenio.

"Kada imate igrača poput Paula, a on ne igra, to je problem. Koliko bismo bodova više imali da se Dybala nije ozlijedio? Postoje momčadi koje imaju sjajne igrače kroz kompletnu momčad, mi imamo to što imamo. Ne želim skrivati, ovdje ima igrača koji trenutno igraju na vrlo niskoj razini. Bliži se pauza, bit će to pravi trenutak da se pojedini igrači pogledaju u ogledalo, da se suoče sami sa sobom."

Ipak je pronašao i riječi ohrabrenja za svlačionicu.

"Unatoč svim ovim problemima, mi smo jedinstvena grupa. Momčad koja promaši jedanaesterac u 92. minuti obično je mrtva, ali ne i mi, mi smo išli dalje. Ovih zadnjih 20 minuta nazvao sam ‘minutama nade‘ da jednog dana možemo zajedno igrati bez Dybale."

Incident s jedanaestercem izazvao je pomutnju, jer ga je Belotti izveo, a s druge strane bio je njegov donedavni suigrač Vanja Milinković-Savić i opalio ga u stativu.

"Belotti nije bio određen kao izvođač jedanaesterca. Neću vam reći tko je bio", dodao je Mourinho. "Ovo je situacija koja se može dogoditi. Problem je kada ljudi ne daju ono što mogu, ne volim psihičku slabost. Belotti je pokazao hrabrost da to prihvati i napravi tu pogrešku. Ne može se reći da mu je nedostajalo hrabrosti."

Mourinho je potom otkrio što je pošlo po zlu u Romi.

"Zašto vam treba vanjska sila motivacije ako ste igrač koji je postao profesionalac među milijunima i milijunima djece koja su željela živjeti ovaj život? Vi ste privilegirani. Ti si muškarac, a ne dijete. Zašto vam je potreban trener da vas motivira? Trener može dodati taj dodatni puls, ali treba li vam osnovna motivacija za obavljanje vašeg posla? Ne."

Linker
19. travanj 2024 13:55