Speed Media/Alamy/profimedia
SVE JE SNIMLJENO

Mourinho se odlučio na nezapamćeni potez zbog najgoreg suca kojeg je vidio: ‘Nisam glup, štitim se‘

‘On je grozan. S nikim ne razvija odnos, nema empatije, daje crveni igrači koji padne od umora‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. svibanj 2023. 11:11

Jose Mourinho otkrio je zanimljivu pozadinu prvenstvenog ogleda s Monzom, u kojem je njegova Roma na gostujućem terenu odigrala 1:1.

Portugalski stručnjak rekao je novinarima da je nosio mikrofon ‘‘kako bi se zaštitio‘‘, a usput je fino ‘počastio‘ i suca Danielea Chiffija.

- Nisam glup, morao sam se zaštititi. Sve je snimljeno - izjavio je Mourinho nakon susreta.

Sudac Chiffi ga je ove sezone isključio na utakmici s Atalantom u rujnu prošle godine, nakon što za Romu nije dosuđen kazneni udarac. Sad je zatražio da taj arbitar više ne sudi utakmice njegovoj momčadi.

- Ovo je najgori sudac s kojim sam se susreo u cijeloj karijeri. Vjerujte mi, imao sam posla s mnogim lošim sucima. Obično govorim o sucima jer oni imaju izravni utjecaj na igru. Mislim da u ovom slučaju to nije tako, ali on je grozan. S nikim ne razvija ljudski odnos, nema empatije, daje crveni karton igraču koji se spotakne jer je iscrpljen u 96. minuti - rekao je Portugalac.

Malo je ‘okrznuo‘ i vlastiti klub, što će vam možda zvučati poznato.

- Nažalost, to je i znak Romine slabosti kao kluba, jer nemamo snagu drugih klubova koji mogu reći da ne žele ovog suca. Roma nema tu sposobnost, ili DNA, ili nešto drugo - požalio se Mourinho.

Dodao je kako se bojao isključenja.

- Prestao sam raditi 20-30 minuta prije kraja utakmice, jer sam znao da bi mi dao crveni karton za bilo što. To je grozno, s par igrača koje imam u momčadi, nisam mogao dobiti crveni karton - zaključio je Mourinho.

Roma nastavlja borbu za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a dva boda izgubljena u Monzi trenutačno se doimaju veoma skupima. Mourinhova momčad za četvrtoplasiranim Interom zaostaje dva boda i drži sedmo mjesto s istim brojem bodova kao Atalanta i Milan, ali sa slabijom gol-razlikom.

Linker
17. svibanj 2024 20:44