ANDER GILLENEA Afp
PROMJENA VLASNIŠTVA

Na pomolu kupovina od preko milijarde eura, europski velikan odlazi u ruke Bahreina?

Premda se dugo spekulira, aktualni vlasnik nikada nije potvrdio želju za prodajom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2023. 06:34

Talijanski nogometni velikan Inter mogao bi uskoro promijeniti vlasnika. Barem tako tvrdi novinar ADSportsTV-a Turki Alghamdi, koji navodi kako je ozbiljan kandidat za preuzimanje Nerazzurra Investcorp, investicijski fond iz Bahraina.

‘‘Tijekom ove godine potvrdili smo da Investcorp namjerava predati ponudu za kupnju Intera. Tijekom proteklih mjeseci radilo se na prikupljanju kapitala, kao što je običaj fonda, a sada su pregovori napredovali zbog Zhangove namjere da proda klub‘‘, naveo je Alghamdi na društvenoj mreži X.

Glasnogovornik Investcorpa prošlog tjedna nije želio ‘ni potvrditi, ni demantirati‘ interes za preuzimanjem Intera.

Najnovija izvješća koja su se pojavila u medijima sugeriraju da bi klub iz Milana mogao biti prodan za iznos od oko 1,3 milijarde eura.

Aktualni vlasnik je kineski biznismen Steven Zhang koji je zajedno sa svojom kompanijom Suning tražio investitore, ali u javnosti nikad nije potvrdio želju za prodajom kluba.

Upravni odbor Intera danas je odobrio nacrt financijskog izvješća za financijsku godinu 2022.-23. s gubicima smanjenima na 85 milijuna eura. Godinu ranije gubici su iznosili 140 milijuna eura.

Zhang je pak osigurao nove dioničarske zajmove u vrijednosti od 51 milijuna eura i dokapitalizirao klub s 86 milijuna eura.

‘‘Klub je zauzeo vrlo uravnotežen pristup ljetnom prijelaznom roku uoči nove sezone, s izvrsnim dodacima momčadi uz stalne napore da se optimizira trošak momčadi, osiguravajući opipljiv napredak prema cilju kombiniranja financijske održivosti i visoko konkurentnih performansi na terenu‘‘, ističe se u priopćenju Intera.

Linker
16. svibanj 2024 01:41