HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NA PREKRETNICI

Na Vlašiću su spremni izgubiti bogatstvo: ‘Za hrvatsku enigmu postoji objašnjenje, za sve je kriv taj čovjek‘

Vlašić je odlično započeo sezonu, a potom je uslijedila stvaralačka pauza
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 14. travanj 2023. 11:32

West Ham United očigledno ne računa na povratak hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića za iduću sezonu. Prema pisanju Hammers Newsa, klub s Upton Parka mogao bi izgubiti 15 milijuna funti na transferu kojega je realizirao u ljeto 2021.

Vlašića je West Ham platio moskovskom CSKA "okruglih" trideset milijuna eura, no hrvatski se nogometaš nije uspio nametnuti menadžeru Davidu Moyesu. U 31 nastupu za "ćekićare" Vlašić je postigao jedan pogodak (uz dvije asistencije). Engleski komentatori imaju i objašnjenje "hrvatske enigme". Za opskurni učinak Vlašića optužuju upravo Moyesa, koji 25-godišnjeg Splićanina (uglavnom) nije postavljao na preferiranu poziciju ofenzivnog veznjaka – iza napadača.

image
OLI SCARFF Afp

Aktualnu sezonu Vlašić igra u talijanskom Torinu – na posudbi. Klub kojega trenira Ivan Jurić ima i mogućnost otkupa Vlašićevog ugovora po završetku sezone. Prvotna cijena bila je 15 milijuna eura. No, prema navodima talijanskog Tuttosporta Torino bi Vlašića mogao otkupiti i za 13 milijuna eura. Odnosno, Vlašić bi u paketu s Aleksejem Mirančukom iz Atalante koštao Torino – 25 milijuna eura! Pijemontski list o ovoj ponudi razglaba i u tekstu naslovljenom – "Vlašić i Mirančuk, biste li potrošili za njih 25 milijuna eura?"

Naslov je poprilično sugestivan. Kao i tekst, kojim dominira zaključak kako je sasvim izvjesno da Torino na kraju sezone neće otkupiti Vlašićev ugovor. Kao krucijalni argument navodi se skromna statistika hrvatskog igrača. Vlašić je odlično započeo sezonu u Torinu: u prvih pet kola Serie A zabio je tri gola. Potom je imao stvaralačku pauzu (devet utakmica), na koju se nadovezala i ozljeda. Sveukupno, Vlašić je u dresu Torina ostvario 28 nastupa, uz četiri pogotka i četiri asistencije.

Dakle, Vlašić će tijekom prijelaznog roka biti – na tržištu (kao izlazni transfer West Hama). Posljedično, to bi moglo utjecati i na stav Ivana Jurića o nastavku suradnje s Torinom. Već prošle sezone Jurić je čelnicima kluba istaknuo kako ga ne zanima posao u kojemu će na kraju svake sezone ostati bez (najmanje) sedmorice igrača!? Iz istog je razloga Jurić napustio Veronu.

Istovremeno, talijanski mediji hrvatskog trenera dovode u kontekst uglednijih klubova Serie A. Jedna od opcija je i trenutačno – posrnuli Inter. Već se duže vrijeme nagađa o otkazu treneru Inzaghiju. Ukoliko Inter ne ostvari plasman u Ligu prvaka na kraju sezone takav je rasplet vrlo izgledan. A Jurić se nameće kao "logičko rješenje". I 47-godišnji Splićanin preferira igru s trojicom u zadnjoj liniji (3-5-2), kakvu Inter već godinama prezentira.

Linker
13. svibanj 2024 03:04