LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
SVE JE ODUŠEVIO

Najljepši dani preporođenog Vatrenog: Dalić ga je opet pozvao, on napokon zabio! ‘Gol posvećujem - sebi‘

Josip Brekalo opisuje dojmove dan nakon svog prvog pogotka u Serie A
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. rujan 2021. 17:27

Josip Brekalo već je u prvoj utakmici za Torino u Serie A dobio komplimente za igru, iako je i tada sa Sassuolom, i potom s Lazijom, njegova momčad zabila tek kad je izašao, a zamijenio ga Marko Pjaca koji je tresao mreže.


Ovog ponedjeljka Brekalo je dao svoj prvi talijanski gol. Na povratnu loptu u 56. minuti. Nisu dobili Veneziju na gostovanju, završilo je 1:1, no on je još jednom skupio vrlo pozitivne recenzije.

POGODAK JOSIPA BREKALA ZA TORINO POGLEDAJTE OVDJE


- Osjećam se jako sretno što sam mogao pomoći momčadi. Gol je napokon stigao, doista sam to želio - kazao je Brekalo za klupski kanal, da bi istaknuo:


- Na debiju sam imao veliku priliku, ali nisam postigao pogodak. Dugo sam čekao ovaj trenutak. Gol posvećujem sebi. Svojoj obitelji, ali prvenstveno sebi. Nažalost, nismo pobijedili.


Brekalo je dugo tražio izlaz iz Wolfsburga gdje se i zasitio i nije ostvario neka svoja očekivanja. Na kraju je stigao na posudbu i vidljivo je da igra s novim entuzijazmom. Italija je na njega, barem po prvim pokazateljima, djelovala vrlo pozitivno.


U šest kola momčad trenera Ivan Jurića, za koju Pjaca ovaj put nije igrao zbog ozljede lista, ima osam bodova.
- U Veneziji je stadion mali i vlada posebna atmosfera. Žestoko smo se borili za pobjedu, ali nažalost došlo je do crvenog kartona i jedanaesterca. Domaćin je pogodio za 1:1. Morali smo to prihvatiti, odnijeli smo bod, ali nisam zadovoljan s time.


Brekalo je igrao 79 minuta, pogodak mu je bio jedini udarac po golu. Imao je četiri uspješna driblinga, dobio je sedam od sedamnaest duela, pokazuje statistika SofaScorea.


U subotu u 18 sati igraju gradski derbi s Juventusom na svojem Olimpijskom stadionu. Što je zapravo mitsko mjesto Juventusovih uspjeha jer nekad se taj stadion zvao Comunale i na njemu je igrao Platinijev Juve koji je klubu donio prvi naslov prvaka Europe 1985. godine.


- Znam da je ta utakmica drugačija od ostalih, mislim da je najvažnija u sezoni. Navijači će nas podržati, imat ćemo izvrsne uvjete da pokažemo koliko vrijedimo - konstatirao je hrvatski reprezentativac kojeg je Dalić ponovno pozvao među Vatrene.

Seniorski golovi Brekala

22 za Wolfsburg
4 za Hrvatsku
3 za Stuttgart
1 za Dinamo
1 za Torino

Linker
26. travanj 2024 02:52