ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp
OD JUNAKA DO SUPARNIKA

Najskuplji Srbin vraća se kao ‘najveći neprijatelj i izdajnik‘, Vlahoviću se sprema pakleni doček

Nema sumnje da nas u Firenci čeka i više nego zanimljiva i paprena utakmica
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 11. veljača 2022. 12:50

Zašto je Juventus u siječanjskom prijelaznom roku za dolazak Dušana Vlahovića iz Fiorentine izdvojio više od 80 milijuna eura zorno je pokazala i druga utakmica 22-godišnjeg srpskog napadača u dresu Stare dame. Naime, Juventus se plasirao u polufinale Kupa Italije nakon što je na svom travnjaku savladao Sassuolo 2:1 u četvrtfinalu. Pobjednik je odlučen u samoj završnici susreta kada je Vlahović nakon vrhunskog solo prodora uputio udarac, a lopta se odbila od Brazilca Ruana i završila u mreži gostiju.

Tako je bivši napadač Fiorentine na najbolji mogući način započeo boravak u Juventusu, s obzirom da se u listu strijelaca upisao i u premijernom nastupu, protiv Verone u prvenstvu. Posebnu zanimljivost prolazu torinskog sastava daje činjenica da će Juventus u polufinalu igrati protiv Fiorentine (prva utakmica 2. ožujka u Torinu, uzvrat 20. travnja). Tako će se Vlahović vrlo brzo vratiti u toskansku prijestolnicu, ali ovog puta ne kao najveći adut Viola, već kao "najveći neprijatelj i izdajnik".

Još od vremena prelaska legendarnog Roberta Baggia iz Fiorentine u Juventus prije više od trideset godina traje, blago rečeno, netrpeljivost na relaciji Torino - Firenca, a Vlahović je sljedeći kojeg na stadionu Artemio Franchi čeka "vrući" doček. Fiorentina se u polufinale plasirala nakon što je na gostovanju kod Atalante slavila pobjedu 3:2, a kada već nema Vlahovića u junaka se pretvorio Nikola Milenković, koji je poentirao za pobjedu i prolaz u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Nema sumnje da u Firenci slijedi i više nego zanimljiva utakmica u kojoj će Viole, nakon Napolija i Atalante, pokušati nokautirati i Juventus, te stići do velikog finala i trofeja kojeg nisu osvojili od 2001. godine.

- Razmišljam samo na način kako da Juventus pobijedi Fiorentinu i prođe u finale. Ništa drugo me ne zanima. To će za mene biti utakmica kao i svaka druga, dolazimo igrati nogomet i to nije nikakav problem za mene - istaknuo je Vlahović.

Linker
26. travanj 2024 06:23