MIGUEL MEDINA Afp
IDEALAN TRENUTAK ZA TRANSFER

Nakon EURA raspad sjajnog trojca: Lukaku i dva Vatrena ludo su proslavili naslov, no čeka ih oproštaj!?

Ovo je ljeto idealan trenutak za takav transfer, Perišiću su 32 godine...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. lipanj 2021. 13:09

Zanimljivo, Romelu Lukaku osvojio je ove sezone svoj tek drugi veliki trofej u karijeri. Bio je još 2010. prvak s Anderlechtom, uzeo je, doduše, 2012. FA kup s Chelseajem, ali odigrao je u tom natjecanju samo dvije minute u prvom kolu. Ovaj naslov prvaka s Interom ima njegov jaki potpis, kao što je, uostalom, veliki doprinos Marcela Brozovića i Ivana Perišića.


Trojica suigrača srela su se u Bruxellesu, ovog puta na suprotnim stranama, još jednom su imali priliku porazgovarati o sjajnoj, šampionskoj sezoni u Italiji. Jer, teško je vjerovati da će i u nadolazećoj sezoni ostati na okupu, krenuti zajedno u obranu naslova.


Poznato je, naime, da je Inter u financijskim problemima, Antonio Conte otišao je s klupe, a pretpostavlja se da bi još neki važni igrači mogli napustiti Milano. Među njima se često spominje upravo ovaj trojac. Ipak, Lukaku se trenutno čini najbliži ostanku.


- Razgovarao sam s novim trenerom Simoneom Inzaghijem. Bio je to pozitivan razgovor i mogu reći da ostajem u Interu. Meni je ovdje dobro, ne mogu se požaliti - kazao je belgijski napadač.


No, zato je teško očekivati da će u Interu ostati i Brozović i Perišić. Obojica su već u više navrata bili na izlaznim vratima kluba. Perišić prošloga ljeta, nakon povratka s posudbe u Bayernu, nije bio kod Contea u prvom planu, ali nije želio otići bilo kamo i pod svaku cijenu, ostao je u Interu i postao važan dio momčadi prvaka. No, Perišiću aktualni ugovor istječe u ljeto 2022. godine, zasad ne priča o novom ugovoru, pa zato nije nemoguće da Perišić nakon Eura napusti Nerazzurre.

Opcija s Englezima

Štoviše, kako se Contea neki dan spominjalo kao mogućeg novog trenera Tottenhama, tako su otočki i talijanski mediji izvijestili da je na njegovoj listi pojačanja upravo Ivan Perišić. Eto, na početku u Interu nije s njime računao, sad je Conteu Perišić postao igrač kojega želi i u novom klubu. Perišić se odavno spominje u kontekstu odlaska u Premiership, ranije su se “vrtjela” imena Manchester Uniteda, Chelseaja, sad se priča o Tottenhamu. Ovo je ljeto idealan trenutak za takav transfer, Perišiću su 32 godine, prvak je Italije, dogodine mu istječe ugovor...


A Marcelo Brozović također se već više puta bio spominjao kao igrač koji odlazi, no uvijek je ostao, potpisivao novi ugovor. I sad mnogi u Italiji pozivaju Inter da mu produlji ugovor, ovaj aktualni također mu završava u lipnju 2022. godine, vidjet ćemo hoće li do toga doći ili će Brozović ipak napustiti klub u kojemu je već više od šest godina.

Linker
08. svibanj 2024 13:28