Milan je tek proslavio titulu u Serie A

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
ZA 1,3 MILIJARDE EURA

Nakon velikog preokreta Milan dobio nove gazde: Prvaci Italije ipak neće biti u arapskom vlasništvu

Cilj je daljnja stabilizacija Milana, a i dosadašnji vlasnik iz New Yorka Elliott ostaje u klubu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2022. 14:04

Novi talijanski nogometni prvak, AC Milan od srijede bi trebao imati novoga vlasnika. Trend u nogometu, promjena vlasničke strukture u najjačim klubovima Europe, dobio je svoj novi dio priče.

Gerry Cardinale, iza kojeg stoji investicijska kuća RedBird Capital tako će postati novi vlasnik kluba sa San Sira. Priču je objavila Gazzetta dello Sport, s naznakom da će čitav posao vrijedan 1.3 milijardu eura svoju službenu oznaku dobiti u sljedeća 24 sata.

Dakle, Cardinale i njegova američka kompanija preuzeli su upravljački paket dionica Milana od strane Elliott fundacije koja je u klub ušla 2018. godine. Gazzetta je najavila da cijeli posao, čak i sutra kada bi trebao biti služben, neće biti odmah i završen budući da bi primopredaja vlasti i još mnoštvo stvari koje se trebaju dogoditi, mogli potrajati. No, sadržajno se neće promijeniti previše toga.

Novi je vlasnik već izrekao svoje stajalište - neće se dirati ništa što Milan čini prepoznatljivim u svijetu poput grba i klupskih boja, a u klubu će ostati i direktori, Paolo Maldini i Ricky Massara. Jedan će dio vlasništva i dalje imati Elliott, samo sada bitno manji. Podsjetimo, Milan je najprije prodan od strane Silvija Berlusconija, aktualnog vlasnika novog prvoligaša Monze, i to Kinezima. Ubrzo nakon toga u priču je uletio Elliott, stabilizrao ga i doveo ponovno do titule prvaka.

Sada klub opet mijenja vlasnika, ali to neće biti Investcorp, kao što se mislilo prethodnih tjedana. Ponudu iz Bahreina Elliott fundacija na koncu je odbila i odabrala onu američku, koja joj je očito više odgovarala. Inače, RedBird Capital želi uložiti i u novi Milanov stadion...

Linker
23. travanj 2024 22:33