MARCO BERTORELLO
IBRA I ANTE OSTAJU ZAJEDNO

Napokon je gotovo: Ibrahimović sletio u Milan na potpis ugovora, Juventus ispunio san veznjaku Schalkea

‘Sada možemo započeti sa zajedničkim radom te pokušati ostvariti još bolje rezultate‘
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 31. kolovoz 2020. 09:21

Zlatan Ibrahimović sletio je u Milan kako bi potpisao novi ugovor s Rossonerima. Talijanski su mediji u posljednje vrijeme izvještavali kako je jedina sporna točka u pregovorima na relaciji Ibrahimović - Milan bila visina godišnjih primanja, ali su obje strane došle do zajedničkog sporazuma kako će 38-godišnji Šveđanin godišnje biti bogatiji za sedam milijuna eura.


- Želio sam doći kući. Sada možemo započeti sa zajedničkim radom te pokušati ostvariti još bolje rezultate u sezoni koja je pred nama. Kao što sam uvijek govorio, nisam ovdje da bi bio maskota, već da momčadi pomognem u ostvarivanju rezultata i povratku na stare staze uspjeha. Imali smo sjajnih šest mjeseci, ali još nismo osvojili ništa. U dobroj sam formi, nadam se da će nam se na stadionu ubrzo pridružiti navijači, uz njih će ostvarivanje postavljenih ciljeva biti mnogo lakše, izjavio je Ibrahimović.

Nekadašnji švedski reprezentativac je na San Siro stigao u siječnju iz redova LA Galaxja kao slobodan igrač, a u dresu Milana upisao je 18 nastupa u kojima je postigao 10 pogodaka.


S pojačanjima za novu sezonu nastavlja i Juventus, koji je potvrdio transfer 22-godišnjeg Westona McKenniea iz redova bundesligaša Schalkea. Američki je veznjak u Torino stigao na posudbu za 4,5 milijuna eura uz opciju kupnje na kraju sljedeće sezone.


- Jako sam sretan. Odrastao sam gledajući ove igrače koji su bili moji idoli. Igrao sam s njihovim likovima na video igricama, a sada su moji suigrači na terenu. Za mene je ovo definitivno ostvarenje snova. Kada pomislim na Juventus prvo što mi padne na pamet je da se radi o jednoj povijesnoj momčadi s mnogo uspjeha na prvenstvenoj, ali i europskoj razini. Od mene možete očekivati maksimu u svakoj utakmici. Za mene je uvijek sve ili ništa, rekao je McKennie koji je postao prvi Amerikanac u povijesti koji će braniti boje Stare dame.

Linker
25. travanj 2024 18:33