Ante Rebić

 ALBERTO PIZZOLI Afp
SERIE A

Napoli ponovno bez pobjede, hrvatski okršaj završio bez pobjednika, kapetan Rebić promašivao odlične šanse

Milan je ostao četvrti te ima isti broj bodova kao trećeplasirana Roma
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2023. 17:12

U prvom subotnjem susretu 30. kola talijanske Serie A nije bilo pobjednika, Bologna i Milan su remizirali 1:1.

Bologna je povela već u prvoj minuti, a strijelac je bio Sansone. Zbog toga je ostatak prvog poluvremena prošao u potpunoj dominaciji Milana, a jedan od opasnijih igrača po domaćina bio je hrvatski napadač Ante Rebić, koji je danas bio kapetan milanske momčadi.

U prvom dijelu Rebić je imao dvije dobre šanse, a opasniji je bio udarac glavom u 21. minuti. Bolju igru Milan je naplatio pogotkom u 40. minuti, a odličan je gol, s 25 metara, postigao Pobega.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Trener Milana Stefano Pioli je jedan dio igrača udarne momčadi poštedio nastupa u ovom susretu, čuvajući ih za uzvratni četvrtfinalni ogled Lige prvaka protiv Napolija. U nastavku susreta obje su momčadi mogle do drugog pogotka. Nešto je opasniji bio Milan, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao.

Rebić je odigrao cijelu utakmicu za Milan, dok je hrvatski vezni igrač Nikola Moro za Bolognu ušao u igru u 73. minuti.

Milan je ostao četvrti te ima isti broj bodova kao trećeplasirana Roma, koja ima utakmicu manje. Bologna je ostala na dosadašnjoj osmoj poziciji.



Osimhen se vratio, Napoli kiksao protiv Verone

image

Victor Osimhen

MARCO BERTORELLO Afp

Nogometaši Napolija odigrali su na domaćem terenu samo 0-0 protiv Verone u susretu 30. kola talijanske Serie A.

Time je Napoli ostao bez pobjede drugi put u posljednja tri prvenstvena susreta, a uz to je izgubio s 0-1 i prvi četvrtfinalni sudar protiv Milana u Ligi prvaka.

Trener Napolija Spalletti je utakmicu počeo bez brojnih svojih ključnih igrača, a važno je naglasiti da je tijekom drugog poluvremena u igru ušao prvi strijelac Serie A Victor Osimhen, nakon što u posljednje vrijeme nije igrao zbog ozljede. To je navijačima Napolija dobra najava prije uzvratnog četvrtfinalnog susreta Lige prvaka protiv Milana. Osimhen je za Napoli zaigrao nakon mjesec dana te je u završnici žestoko uzdrmao suparničku vratnicu.

U nastavku su u igru ušli i Kvarackelia, Lobotka i Zielinski, Napoli je napadao, ali Verona je sačuvala remi i bod koji joj dosta znači u borbi za ostankom u Serie A. Mogla je Verona osvojiti i sva tri boda, ali je u nadoknadi vrlo loše reagirao Ngonge u situaciji jedan na jedan s golmanom Napolija Meretom.

Napoli trenutačno ima 14 bodova više od drugoplasiranog Lazija.

U nedjelju igraju Lecce - Sampdoria, Torino - Salernitana, Sassuolo - Juventus i Roma - Udinese, dok posljednju utakmicu kola, u ponedjeljak, igraju Fiorentina - Atalanta.

Linker
19. travanj 2024 07:50