Rudi Garcia i Cristiano Ronaldo u trenucima sreće

 BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Balkis Press/abaca/shutterstock Editorial/profimedia
PREUZEO PRVAKE

Napoli preuzeo trener koji je dobio otkaz zbog sukoba u klubu Cristiana Ronalda

Rudi Garcia se s trenerskim poslom počeo baviti sa samo 30 godina
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2023. 21:54

Rudi Garcia će voditi Napoli u sljedećoj sezoni. Objavio je to vlasnik novog talijanskog prvaka Aurelio De Laurentiis.

- Sretan sam što mogu reći da će, nakon što smo se intenzivno sastajali posljednjih 10 dana, gospodin Rudi Garcia biti novi trener Napolija - stoji u Laurentiisovoj objavi uz uobičajene riječi dobrodošlice.

Francuski trener je tako naslijedio Luciana Spallettija koji je odlučio napustiti klub iako mu je donio najveći uspjeh od vremena Diega Armanda Maradone, a Garcia je dobio težak zadatak pokušati ponoviti ovaj rezultat.

Garcia je trenersku karijeru počeo kao 30-godišnjak nakon što je zbog ozljede leđa morao prekinuti onu igračku. Nakon amaterskog Corbeil-Essonnesa vodio je Saint-Etienne, Dijon, La Mans, Lille, Romu, Marseille, Lyon i Al Nassr. S Lilleom je osvojio dvostruku krunu 2011. kada je proglašen i najboljim trenerom Ligue 1. S Marseilleom je 2018. igrao u finalu Europske lige i izgubio od Atletica.

Njegov posljednji klub bio je Al Nassr gdje je vodio Cristiana Ronalda, a dobio je otkaz u travnju. Francuski stručnjak preuzeo je Al Nassr u lipnju prošle godine, a smijenjen je zbog navodnog lošeg odnosa s igračima. Njegovi rezultati nisu bili na željenoj razini, ali u klubu su mu još progledavali kroz prste, ali kap koja je prelila čašu bio je sukob s igračima u svlačionici.

Linker
27. travanj 2024 17:34