Luciano Spalletti odlazi iz Napolija

 GABRIEL BOUYS Afp
TRAŽI SE NASLJEDNIK

Napoli već pronašao zamjenu za Luciana Spallettija? Slavni Španjolac je glavni favorit za klupu prvaka

Talijan se s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom nije dogovorio oko nastavka suradnje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2023. 23:33

Jedno vrijeme figurirao je kao ozbiljan kandidat za preuzimanje Chelseaja, no čini se da će Bluese nakon privremenog menadžera Franka Lamparda u sljedećoj sezoni voditi Mauricio Pochettino.

Iako je otpao iz kombinacija za londonski klub, bivši izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique i dalje je ‘tražena roba‘ na visokim nogometnim razinama.

Tako talijanska La Repubblica piše da je Enrique jedan od kandidata za klupu Napolija, koju nakon osvojenog prvenstva napušta Luciano Spalletti.

On se s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom nije dogovorio oko nastavka suradnje te će sljedeće sezone odmarati od trenerskog posla, a potraga za njegovim nasljednikom neće biti nimalo jednostavna.

Osim Enriquea, navodno je među kandidatima i bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann na kojeg je oko bacio i Tottenham.

De Laurentiis još nije definitivno odustao od Spallettija, ali će ga teško slomiti s obzirom na to da mu je ranije bez njegovog znanja aktivirao klauzulu kojom mu je produljio ugovor...

Kao talijanski kandidati za klupu Napolija spominju se Gian Piero Gasperini (Atalanta), Thiago Motta (Bologna) i Vincenzo Italiano (Fiorentina).

Linker
02. svibanj 2024 03:01