Dušan Vlahović i Federico Chiesa bi mogli otići iz Juventusa

 ISABELLA BONOTTO/AFP/PROFIMEDIA Isabella Bonotto/afp/profimedia
SVE ZBOG NOVCA

Navijači Juventusa u panici. Klub prodaje najveće zvijezde, sedam igrača napustilo klub

‘Stara dama‘ ostat će bez najmanje 80 milijuna eura zbog propuštanja elitnog europskog natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2023. 18:57

Iza Juventusa je turbulentna sezona čije će posljedice osjećati duže vremena. Kroz cijelu sezonu se provlači priča o istrazi Nogometnog saveza Italije koja je nedavno okončana te je ‘Stara dama‘ kažnjena s oduzimanjem deset bodova i 700 tisuća eura.

Stara dama je proglašena krivom za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećala kapitalne dobitke. Time je izgledalo da klub raspolaže s mnogo većom klupskom imovinom nego što je to u stvarnosti bio slučaj. Prvotno je Juventus u siječnju kažnjen s oduzimanjem 15 bodova da bi u travnju ta presuda poništena. No, prizivni sud talijanskog nogometnog saveza prije 20-ak dana je donio novu odluku po kojoj je klubu oduzeto 10 bodova.

Zbog svega je Juventus ostao bez Lige prvaka i to prvi put nakon sezone 2011./12. kada posljednji put nije igrao u elitnom europskom natjecanju. To donosi velike probleme u slaganju momčadi za sljedeću sezonu jer je tako ‘Stara dama‘ ostala bez velikog izvora prihoda. Corriere dello Sport donosi kako klub na ‘mercatu‘ treba nadoknaditi najmanje 80 milijuna eura pa će Juventus ovog ljeta više raditi na prodaji igrača nego na dovođenju pojačanja.

Ugledni talijanski list tvrdi kako u takvom raspletu neće biti nedodirljivih pa bi klub mogli napustiti Dušan Vlahović, Federico Chiesa i Wojciech Szczesny. Prodajom srpskog napadača mogli bi zaraditi oko 80 milijuna eura, a najviše interesa je za njega pokazao Bayern. Chiesu bi, pak, u svojim redovima željeli vidjeti Newcastle i Aston Villa, a Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura dok je Szczesny procijenjen na 13 milijuna.

Uz to, Juventus je već ostao ili će ostati bez sedam igrača kojima istječu ugovori - Angela Di Marije, Adriena Rabiota, Juana Cuadrada, Manuela Locatellija te Moisea Keana. Također, u matične klubove se vraćaju dvojica igrača na posudbi - Leandro Paredes (PSG) i Arkadiusz Milik (Olympique Marseille).

Sve to će donijeti prave glavobolje slaganju momčadi za sljedeću sezonu, a sve je izglednije kako bi taj posao trebao raditi Hasan Salihamidžić. On je dobio otkaz u Bayernu i trebao bi se preseliti u klub u kojem je igrao između 2007. i 2011. godine.

Linker
28. travanj 2024 03:15