Getty Images
NIJE MU BILO SPASA

NAVIJAČI MILANA DIVLJAJU, JEDAN JE TRENER SMIJENJEN, A DOLAZI DRUGI 'KOJI ĆE IH UNIŠTITI' Novi čovjek još nije ni potpisao, a već mu rade o glavi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2019. 22:39

Ono o čemu se proteklih tjedana, a posebice dana glasno govorilo i sve jasnije pisalo, u utorak navečer dobilo je i svoju službenu potvrdu. Marco Giampaolo više nije trener talijanskog AC Milana. Nije ga od otkaza spasila ni pobjeda u prošlom kolu, na ispostavit će se, njegovoj posljednjoj utakmici za Rossonere protiv Genoe.

- AC Milan obavještava javnost da je raskinut ugovor s trenerom Giampaolom. Klub mu je zahvalan na svemu što je uradio za njega i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere - tako glasi već standardna, unificirana oproštajna poruka.

Sjesti na vruću crveno-crnu klupu na San Siru nije bilo nimalo jednostavno, a Giampaolo se ondje zadržao svega nekoliko mjeseci nakon što je prethodno otišla klupska legenda, Gennaro Gattuso.

Naravno da otkaz nije dobiven zbog pobjede za vikend, već zbog četiri pretrpljena poraza u prvih sedam dionica Serie A.

Tko će biti njegov nasljednik. Talijanski mediji javljaju da je posve sigurno da će klub preuzeti "veliki interist", Stefano Pioli. On je bio jedna od rezervnih opcija, budući da se uprava Milana nije uspjela dogovoriti s gradskim rivalom Interom oko odštete za ugovor Luciana Spallettija.

Pioli bi najkasnije u srijedu poslijepodne trebao potpisati ugovor na godinu dana, s opcijom produljenja na još jednu. To je naravno dodatno razljutilo navijače Milana koji su na društvenim mrežama već započeli s kampanjom #PioliOut

Linker
19. travanj 2024 23:50