CROPIX
SUKOB S KAPETANOM

'NE VOLIM TUČNJAVE, ALI S RADOŠEVIĆEM NISAM IMAO IZBORA!' Legenda talijanskog kultnog kluba otkrio 'sočne' detalje: Taj Hrvat je bio previše nabrijan!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2020. 21:37

Marek Hamšik jedan je od onih nogometaša koji će se pamtiti u Napoliju, odigrao je više od 400 utakmica samo u talijanskoj ligi u njihovu dresu, zabio točno 100 golova u Serie A. Izdao je autobiografiju, a u jednom dijelu osvrnuo se i na jednog Hrvata...

Split, 240218.
Nogometna utakmoca 23. kola HT Prve lige izmedju Hajduk Split i  Slaven Belupa, odigrana na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Franck Ohandza, Josip Radosevic i sudac Ivan Vuckovic
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Riječ je o Josipu Radoševiću, danas igraču Brondbyja, a s kojim je kratko dijelio svlačionicu. Hajduk je te 2013. godine za dva milijuna eura prodao Napoliju Josipa Radoševića, a on potpisao ugovor na četiri i pol godine s klubom pod Vezuvom. Bio je to transfer karijere za 18-godišnjaka i velika prilika...

No, čini se, napravio je veliku grešku već na startu...

LILLE, FRANCE - JUNE 15:  Marek Hamsik of Slovakia and Robert Mak of Slovakia celebrate after scoring his sides second goal during the UEFA EURO 2016 Group B match between Russia and Slovakia at Stade Pierre-Mauroy on June 15, 2016 in Lille, France.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images

"Bio sam kapetan i vođa, ali sam poštovao sve i uvijek pružao sve od sebe da se svi u svlačionici poštuju. No kad shvatite da netko misli da ste slabi zato jer često šutite, onda se toj osobi mora pokazati kako stoje stvari. Tako su neki bili uvjereni da mogu raditi što žele jer neću odmah reagirati. Međutim, kad prijeđu granicu, onda podignem glas, a ponekad i ruke", napisao je reprezentativac Slovačke.

Split, 130518
Hrvatska Telekom prva liga 35. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Osijek odigrana na stadionu u Poljudu.
Na fotografiji: Josip Radosevic i Mile Skoric.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

"Taj momak je bio previše nabrijan i drzak te je oštro startao na meni tijekom jednog treninga. Nakon toga se hvalio fizičkom dominacijom, a potom u svlačionici pokazivao što ima među nogama. Znate, ne volim tučnjave, ali s Radoševićem nisam imao drugo rješenje."

Slovak je bio u Napoliju od 2007. do 2019. Odigrao je najviše utakmica u klupskoj povijesti, te s Driesom Mertensom dijeli titulu najboljeg strijelca Napolija s po 121 golom...

"Bio je jako mlad igrač, koji je tek stigao u Napoli iz Hrvatske, i možda nije razumio da treba napraviti korak unatrag, slušati i upijati te da to ne znači da nemaš karakter. Izgubio sam strpljenje i došlo je do fizičkog sukoba, a suigrači su ostali zapanjeni. Nikad me nitko nije vidio tako bijesnog u Napoliju", otkrio je Hamšik.

Josip Radošević
Giuseppe Bellini/Getty Images / Getty Images

Linker
28. travanj 2024 04:31