MAURIZIO BORSARI/AFLO/PROFIMEDIA Maurizio Borsari/aflo/profimedia
NIKAKO DA KRENE

Nekad je bio najskuplji Dinamov igrač u povijesti, a onda je sve krenulo nizbrdo! Bivši Vatreni ponovno otpisan

Sa Starom damom ugovor mu traje do ljeta 2024. godine, no konkurencija u momčadi Massimiliana Allegrija je prevelika
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2022. 09:50

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca (27) mogao bi u zimskom prijelaznom roku napustiti Empoli, kojem se 1. rujna priključio kao igrač Juventusa na posudbi.

Ove jeseni skupio je veliki pehist tek sedam nastupa, odnosno 352 minute u talijanskom prvenstvu, od toga je šest susreta započeo, no svaki put je zamijenjen, a ostao je bez konkretnog učinka.

Talijanski mediji ovih dana izvještavaju kako su u Empoliju od Pjace ipak očekivali više, te je moguće da trener Paolo Zanetti na njega neće računati u nastavku sezone. Portal FootballNews24 piše da je Empoli spreman Pjacu zamijeniti nekim drugim igračem.

image
MASSIMILIANO FERRARO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Massimiliano Ferraro/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Pjaca je u Juventus stigao 2016. godine iz Dinama u rekordnom transferu vrijednom 29,4 milijuna eura, no zbog teških ozljeda ligamenata koljena izgubio je dvije godine i više nikad nije pronašao onu staru formu koja ga je krasila u ranijim godinama karijere.

A tražio ju je kroz posudbe u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju...

Sa Starom damom ugovor mu traje do ljeta 2024. godine, no konkurencija u momčadi Massimiliana Allegrija je prevelika i teško je očekivati da bi tamo mogao dobiti priliku ove zime.

Izvjesnija je stoga nova posudba, a na Apeninima se šuška da je zainteresirana Sampdoria.

Pjaca je za Hrvatsku odigrao 24 utakmice i postigao jedan pogodak, a posljednji nastup imao je 2018. u pobjedi protiv Španjolske u Ligi nacija u Zagrebu, kad je kao pričuva upisao jednu minutu.

Linker
16. travanj 2024 02:04