Marcelo Brozović

 PROFIMEDIA/SN
BLIŽI SE RASTANAK

Nekad nezamislivo sad je realnost, Brozović je na izlaznim vratima Intera: ‘Hrvat je postao problem‘

Talijanska momčad je u krizi, a tamošnji mediji smatraju kako će Hrvat na ljeto napustiti klub
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 15:32

Stanje u Interu nije najbolje, a u cijeloj priči cijenu bi mogao platiti Marcelo Brozović. Tako barem tvrde vodeći talijanski sportski mediji, La Gazzetta dello Sport i Corriere della Serra.

Corriere della Serra u svojem tekstu piše kako su u Interu jako razočarani posljednjim igrama momčadi koja je i dalje na trećem mjestu Serie A, ali s ovakvom formom bi mjesto koje vodi u Ligu prvaka moglo biti jako upitno. Napoli je daleko odmaknuo na vrhu tablice i sigurno će osvojiti naslov, ali Lazio ima dva boda više od Nerazzurra dok Milan zaostaje dva, Roma tri, Atalanta pet, a Juventus sedam bodova. Do kraja sezone ostalo je još 11 kola pa Inter definitivno mora pronaći formu koja bi mu garantirala ostanak među četiri najbolje momčadi u Italiji.

Osim golgeterske krize, jer je Inter postigao samo osam golova u zadnjih devet utakmica, Corriere della Serra piše kako je problem i u Marcelu Brozoviću. "Je li itko mogao zamisliti kako bi Brozović mogao postati problem za Inter? Ne, ali to se sada događa. Ne samo da je u formi jako daleko od razine kojoj smo se divili prošle godine, sada se njegova uloga kosi s onom koju igra Calhanoglu", pišu Talijani.

Turski nogometaš je preuzeo Brozovićevu poziciju kada je Hrvat bio van terena zbog ozljede, a sada se vratio na svoju ranije mjesto ofenzivnog veznjaka. "Problem je što se Calhanoglu navikao na Brozovićevu poziciju i sada ima problem s povratkom na staru pa Inter sada ima problem što dva igrača nisu na svojoj razini. Rješenje je sve jasnije - Hrvat će na ljeto napustiti klub, ali Inter mora naći rješenje za utakmice do kraja ove sezone. Možda trebaju razmišljati o većem korištenju Gagliardinija i Asllanija", Corriere nudi i rješenje za probleme Intera u veznom redu.

image

Brozović u derbiju protiv Juventusa nije bio na razini, kažu talijanski mediji

GABRIEL BOUYS Afp

Kristjan Asllani već je igrao na Brozovićevoj poziciji dok je Vatreni bio ozlijeđen i pružao dobre igre pa bi njegov veći angažman značio kako bi Hrvat mogao izgubiti mjesto u momčadi Simonea Inzaghija. No, talijanski trener ipak još vjeruje Brozoviću pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ova situacija.

La Gazzetta dello Sport također piše o Brozovićevom odlasku iz Intera na kraju sezone, a sve pod agendom kako revolucija zahtjeva novac. Inter treba promjene na kraju sezone, za dovođenje pojačanja treba novac, a jedan od načina na koji bi ga trebali prikupiti je prodaja nekolicine igrača, između ostalih i Hrvata. Uz njega, Gazzetta piše kako bi Inter mogao prodati Denzela Dumfriesa i Joaquina Correu.

"Hrvat je protiv Juventusa pokazao koliko je daleko od ključne uloge u momčadi koju je nekada imao, ali s obzirom na njegove godine i plaću, bit će teško pronaći kupca za njega", pišu u Gazzetti s čime se tržište baš i ne slaže. O Brozoviću se uvijek piše u kontekstu zanimanja drugih velikih klubova, dosta često se oko njegovog dovođenja spominjala Barcelona pa će Inter vjerojatno lako naći kupca za njega. Pitanje je samo koliko će Nerazzurri dobiti na ime odštete, ali prilično je jasno kako će Brozović nakon ove sezone napustiti Inter nakon što je u njega došao u ljeto 2015. godine.

Inače, Brozović je s 311 nastupa za Inter sedmi stranac s najviše nastupa u povijesti Nerazzurra. Ispred njega su samo Javier Zanetti (858), Ivan Cordoba (455), Samir Handanović (449), Esteban Cambiasso (431), Luis Suarez (328) i Dejan Stanković (326).

Linker
25. travanj 2024 22:39