AC Milan
 / Marco Luzzani/Getty Images)
NOVI TEŽAK UDARAC

NEKADA SU BILI KREMA EUROPSKOG NOGOMETA, A SADA SE BORE ZA OPSTANAK Legenda kluba: 'Znali smo da će biti problema, ali ovome se nismo nadali'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 10:53

Momčad Milana je pred svojim navijačima u 6. kolu Serie A upisala novi poraz od Fiorentine (3:1), što je ujedno bio i treći uzastopni, a četvrti ove sezone. Velikan je tako pao na 16. mjesto na tablici, a još prije same utakmice talijanski mediji pisali su o mogućem otkazu treneru Marcu Giampaolu. Izgleda kako je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Ipak, jedan od čelnih ljudi u Milanu, Paolo Maldini nakon utakmice je kazao:

- Odabrali smo trenera i spremni smo stati uz njega. Treba mu dati vremena. Znali smo da će biti problema u početku, ali se nismo nadali da ćemo izgubiti četiri od šest utakmica na početku sezone. Možda sada izgleda kako nema svjetla na kraju tunela, ali kako je naš trener rekao, samo radom se možemo izbaviti iz ovoga.

Dobar dio navijača napustio je tribine i prije završetka same utakmice.

- Krvi su igrači, krvi je klub, trener, ma svi smo krivi. Prošle sezone završili smo samo bod iza mjesta koje vodi u Ligu prvaka i tada su bili uz nas. Uvijek su uz nas. Večeras su bili u pravu što su protestirali.

O novom porazu progovorio je i glavni strateg Marco Giampaolo.

- Vjerujem u svoje ideje, ali ova momčad je izgledala kao da nikada zajedno nije trenirala. Prije tri dana pokazali smo karakter i vidio sam naznake nogometa kakvog želim prezentirati. Protiv Fiorentine smo bili loši i individualno i kao momčad, rekao je Giampaolo, pa nastavio:

- Imamo nekoliko mladih igrača i koji pokušavaju poneki put solo akcijama završavati stvari. Ali, kada stvari ne idu u željenom smjeru onda moraš raditi kao momčad. Ako se stvari rješavaju individualno onda možemo upasti u probleme, a to je ono što se dogodilo protiv Fiorentine.

Upitan je trener i o tome što misli o eventualnom otkazu na mjestu trenera Milana.

- Preuzimam odgovornost, ali moram ići naprijed jer vjerujem u svoje ideje. Smeta me samo što su dečki izledali kao da nikada nisu trenirali zajedno. Možeš izgubiti, ali ne ovako.

Linker
16. travanj 2024 19:44