Kovačić je u Chelseaju postao jedna od ključnih figura

 JOSE COELHO Afp
NIJE MU PRVI PUT

Neki takvu golčinu zabiju jednom u životu, a pogledajte što je već napravio Hrvat: ‘Zapanjujuće, kao iz snova!‘

Hrvat je sve oduševio golom protiv Liverpoola koji je podsjetio na jedan njegov drugi gol
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2022. 08:28

Mateo Kovačić je oduševio u derbiju Premier lige između Chelseaja i Liverpoola. Susret je završio s 2:2, a Kovačić je zabio u 42. minuti za smanjenje vodstva Liverpoola na 2:1. Hrvatski je veznjak dočekao odbijenu loptu na 18 metara od gola i odmah ju volejem opalio u gornji lijevi kut, neobranjivo za golmana Liverpoola Caoimhina Kellehera.

Kovačićev gol, koji možete pogledati OVDJE, obišao je cijeli svijet i oduševio brojne nogometne zaljubljenike, posebno Engleze. Legendarni Gary Lineker je za Kovačićev gol napisao da je bio "zapanjujuć", a mediji su te hvalospjeve digli na još višu razinu.

image

Mateo Kovačić je oduševio golom koji je zabio Liverpoolu

DAVID KLEIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Klein/Zuma Press/Profimedia

Sports Illustrated piše kako je gol bio "nevjerojatan", BBC se odmah javio sa zaključkom kako će se o ovom golu pisati diljem svijeta, a Sun ga je proglasio najboljim pogotkom sezone. Najdalje je možda išao Sky Sports koji piše o "golu iz snova".

Kovačiću je to bio tek 22. gol u klupskoj karijeri u kojoj je skupio 427 utakmica u dresu Dinama, Intera, Reala i Chelseaja, a 25. ako gledamo i 75 nastupa za reprezentaciju. Iako rijetko zabija, kada zabije uglavnom oduševi. Gol kakav je zabio Liverpoolu neki zabiju jednom u karijeri, ali Kovačiću to i nije novost.

Jako sličan gol Kova je zabio i s 20 godina dok je nastupao za Inter. Tog 21. prosinca 2014. godine u derbiju s Lazijem. Taj gol, koji možete pogledati OVDJE, bio je gotovo identičan. Kova je loptu poklopio desnom nogom iz daljine nakon što se odbila nakon kornera i zabio u velikom derbiju i to za 1:2 da bi na kraju završilo 2:2, baš kao i protiv Liverpoola sada.

image

Mateo Kovačić sličan je gol zabio i u dresu Intera

GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia

Protiv Lazija je zabio s 20 metara i lopta je išla izravno u rašlje, dok je sada bio malo bliže i zabio od stative, no oba su gola prava remek-djela. Najbolje da ih pogledate još jednom i sami prosudite koji je bolji.

KOVAČIĆEV GOL PROTIV LIVERPOOLA JOŠ JEDNOM POGLEDAJTE OVDJE.

KOVAČIĆEV GOL PROTIV LAZIJA JOŠ JEDNOM POGLEDAJTE OVDJE.

Kovačićev gol je apsolutni hit na društvenim mrežama, a jedan od onih koji je imao komentar je i legendarni Cesc Fabregas.

Na Instagramu se oglasio i Kovačić koji je objavio fotopriču svojeg novog remek-djela, a ispod nje su se oglasili brojni poznati sportaši. Njegov suigrač Antonio Rudiger mu je napisao da je "Maestro", dok mu je legendarni Willian poručio: "Zvijezdooo!". Legenda Reala, Brazilac Marcelo je napisao kako je to bilo "prekrasno", a Ricky Alvarez s kojim je Kova igrao u Interu nije skrivao šok:

"Majko mila! Pa prijatelju, kakav si to gol zabio?!?!"

Kovi su se javili i Dejan Lovren, Andrej Kramarić, Josip Juranović i brojni drugi sportaši poput Donne Vekić, dok mu je Ivan Kasnić napisao kako je zabio "bombu od gola".

Linker
04. svibanj 2024 20:42