Andrea Pirlo
 MARCO BERTORELLO
LEGENDA NA KLUPI

Neočekivana odluka Uprave: Jedan od najvećih igrača u povijesti kluba preuzima Juventus

Praktički isti dan nakon Sarrijeve smjene Juve je odabrao novog stratega. Malo tko ga je očekivao...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2020. 19:48

Samo tjedan dana nakon što je postao trener U-23 momčadi Juventusa, Andrea Pirlo večeras će službeno biti imenovan strategom prve momčadi nakon otkaza za Maurizija Sarrija.

Potvrdio je to talijanski Goal.com, a kao potpisnik tog teksta stoji jedan od najinformiranijih izvora u Juventusu, Romeo Agresti.

U Juventusu tako nisu dugo čekali s izborom novog stratega, on je nađen unutar vlasititih klupskih resursa.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, glavni kandidati za preuzimanje klupa Juventusa bili su i Simone Inzaghi, koji radi dobar posao u Laziju te Mauricio Pochettino čije se ime spominje gotovo na svakoj viđenijoj adresi otkako je slobodan nakon rastanka s Tottenhamom. U medijima su se vrtjele i opcije - Antonio Conte, Sergio Conceicao, Max Allegri, Roberto Mancini...

Posao je dobio Pirlo, legenda kluba koju je Juventus revitalizirao nakon što ga je Milan svojedobno bio otpisao pod egidom prestarog igrača. Nekadašnjeg stožernog talijanskog reprezentativca u klub je doveo Andrea Agnelli, isti onaj koji mu je nedavno povjerio vođenje iznimno talentirane momčadi do 23 godine.

Podsjetimo, Pirlo je kao igrač četiri godine bio u Juventusu s kojim je od 2011. do 2015. godine osvojio četiri naslova prvaka Italije i dva kupa, a 2015. godine je stigao do finala Lige prvaka u kojemu je izgubio od Barcelone.

Odmah nakon objave talijanskih medija, s jednom je izašao i Juventus. Službeno su, kako se to radi u najnovije doba, putem svojih internetskih servisa potvrdili imenovanje Pirla za trenera.

Linker
16. travanj 2024 07:31