Ivan Perišić
 ANDREAS SOLARO Afp
DOBRO RASPOLOŽENJE

‘Nije zabio 3 mjeseca...‘: Inzaghi objasnio potez utakmice s Perišićem, Džeko uspio nasmijati i novinare

‘Da me tada izvadio, pitao bih ga je li u zadnje vrijeme nešto popio‘, rekao je BH-napadač.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2021. 09:00

Barem do današnjeg dvoboja Milana i Venezije, odnosno sutrašnjeg okršaja Sampdorije i Napolija, nogometaši Intera zasjeli su na vrh ljestvice talijanske Serie A. Nije dobro za aktualne prvake krenulo na stadionu Artemio Franchi, jer u Firenci je na poluvrijeme s vodstvom otišao domaćin. Ipak, golovima Darmiana i Džeke Inter je preokrenuo rezultat u svoju korist, a pečat na njegovu četvrtu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu dao je Ivan Perišić pogotkom u 87. minuti.

Perišiću je to bio prvi pogodak nakon točno tri mjeseca. Posljednji puta zabio je još na Euru, za Hrvatsku u pobjedi protiv Škotske. Prije toga zabio je i Češkoj, te Armeniji u prijateljskoj utakmici, a za Inter je poentirao u zadnjem kolu prošle sezone, na promociji prvaka (5:1) protiv Udinesea na San Siru.

Možda ključan potez napravio je trener Simone Inzaghi u tijeku dvoboja s Fiorentinom kada je Perišića pomaknuo bliže suparničkim vratima.

- Perišić nije zabio tri mjeseca. Stavio sam ga u ulogu napadača i eto ga, zabio je. Slijedio sam svoj instinkt - rekao je Inzaghi.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Zanimljivu izjavu nakon dvoboja dao je Edin Džeko, strijelac drugog pogotka u 55. minuti. Naime, Inzaghi je nekoliko trenutaka prije nego što će BH-napadač poentirati, već bio uz aut-liniju pripremio njegovu zamjenu, Alexisa Sancheza. Čekao se samo sljedeći prekid pa da Čileanac uđe, ali dogodio se Džekin gol nakon čega je ta izmjena odgođena.

- Da me tada izvadio, pitao bih ga je li nešto popio u zadnje vrijeme - rekao je Džeko pa nakon stanke za smijeh nastavio dalje:

- Ovo je bila pobjeda velike momčadi. Jako smo patili u prvom poluvremenu i hvala Bogu da je bilo samo 1:0 za njih. Svaka čast Fiorentini na onakvoj izvedbi do odmora. Ali, u nastavku su pali, a mi smo tada zaigrali mnogo konkretnije - veli Džeko.

Linker
27. travanj 2024 00:14