/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA /ipa/sipa Press/profimedia
NOVI REKORDER

Nova zvijezda u usponu: Predviđaju mu veliku karijeru, ima 15 godina i zabio je više od 500 golova

‘Camarda ne odaje dojam kako mu je tek 15. Njegov razvoj pratimo s osmijehom‘, kazao je Pioli
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. studeni 2023. 21:15

U trenutku kada je u 83. minuti utakmice Milana i Fiorentine ušao u teren Francesco Camarda ispisao je povijest.

Sa svega 15 godina, osam mjeseci i 23 dana mladi napadač rossonera postao je najmlađi nogometaš koji je ikada zaigrao u Serie A. U mlađim kategorijama Camarda je stroj za golove, navodno je za razne selekcije Milana već stigao zabiti oko 400 golova.

U treninzima najbolje momčadi proveo je tek tjedan dana, a Stefana Piolija impresionirao je u toj mjeri da ga je odlučio registrirati za prvu iduću prvenstvenu utakmicu. No to nije bilo lako. Milan je, naime, zbog Camadrine dobi morao tražiti posebnu dozvolu talijanskog nogometnog saveza.

- On ne odaje dojam kako mu je tek 15. Njegov razvoj pratimo s osmijehom - kazao je nakon utakmice trener Milana.

Camarda je ranije rekao da je njegov heroj brazilska legenda Ronaldo.

- Moj idol je oduvijek bio Ronaldo, Fenomen. Moj tata je također bio veliki obožavatelj Brazilca, a ja također volim gledati video s njegovim igrama i njegovim pokretima - kazao je mladi nogometaš.

Mnogi spominju kako je Camadra posljednji ‘projekt‘ Paola Maldinija koji je ljetos napustio funkciju tehničkog direktora, a bio je poznat kao promicatelj mladih talenata i njihovo uigravanje s prvim momčadima.

Zabio je više od 500 golova za mlađe kategorije rossonera, a ove je sezone srušio brojne rekorde. Postigao je pogodak za U-19 momčad Milana u utakmici protiv Sassuola i prvi je 15-godišnjak kojem je to pošlo za rukom u Primaveri, a sa samo 15 godina zabio je i svoje prve golove u juniorskoj Ligi prvaka.

Linker
08. svibanj 2024 14:43