ETTORE GRIFFONI/IPA SPORT/IPA-AG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ettore Griffoni/ipa Sport/ipa-ag/shutterstock Editorial/profimedia
LIGE PETICE

Novi debakl Manchester Uniteda, Udinese i Napoli odigrali bez pobjednika, sedam golova u okršaju Lyona i Lillea

Duje Ćaleta-Car je igrao čitav susret za Lyon kod kojega je Dejan Lovren ostao na klupi
Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2024. 22:59

U posljednjoj utakmici 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese i Napoli su igrali 1-1 (0-0).

Goste je u vodstvo doveo Osimhen (51), a izjednačio je Success (90+2).

Osmi Napoli sada ima 51 bod, pet manje od sedmog Lazija, a jedan više od devete Fiorentine, dok je Udinese nakon 18. renija u sezoni i dalje u zoni ispadanja, 18. sa 30 bodova, dva manje od 16. Frosinonena i 17. Empolija.

Ranije u ponedjeljak je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je asistent za prvi gol Atalante u 2-1 (0-1) gostujućoj pobjedi do koje je klub iz Bergama stigao nakon preokreta protiv otpisane Salernitane. Iako je već odavno izgubila sve izglede za ostanak, Salernitana je povela protiv momčadi koja se bori za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone preko Tchaoune (18), no u nastavku su Scamacca (57) i Koopmeiners (63) s dva gola u razmaku od šest minuta postavili stvari na mjesto. Scamacca je poravnao pogodivši nebranjenu mrežu s četiri metra nakon što je Pašalić bio najviši u skoku te glavom spustio loptu pred svog napadača. Koopmeiners je pobjedu osigurao preciznim udarcem s gotovo 25 metara.

Pašalić je odigrao svih 90 minuta za Atalantu koja je ovom pbojedom stigla na peto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, sa 60 bodova, koliko ima i šesta Roma, ali Atalanta je odigrala susret manje. Ipak, vrlo vjerojatno će o petom jestu odlučivati izravni sraz Atalante i Rome u nedjelju u Bergamu. Toma Bašić je odigrao čitav susret za Salernitanu kod koje je Domagoj Bradarić zamijenjen u 77. minuti zbog ozljede. Salernitana je na dnu ljestvice sa samo 15 bodova.

Inter je sa 89 bodova već osigurao svoj 20. "scudetto".



Engleska: Crystal Palace razbio Manchester United

U zadnjem susretu 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Crystal Palace je kao domaćin deklasirao Manchester United sa 4-0 (2-0).

Dvostruki strijelac za Palace bio je Olise (12, 66), a po jednog su dodali Mateta (40) i Mitchell (58).

Crystal Palace je i dalje 14. sa 43 boda, dok je United ostao osmi sa 54 boda, koliko ima i sedmi Chelsea.

Na vrhu je Arsenal sa 83 boda, jedan manje uz utakmicu manje ima drugi Manchester City.



Francuska: Lille - Lyon 3-4

Nogometaši Lyona kao gosti su velikim preokretom svladali Lille sa 4-3 (0-2) u utakmici 32. kola francuskog prvenstva.

Lille je vodio sa 2-0 golovima Diakitea (21) i Zhegrove (37), Lyon je poravnao na 2-2 preko Benrahme (65) i Fofane (82) samo da bi Diakite (85) svojim drugim golom vratio prednost domaćima. No, u dubokoj završnici su Lacazette (88) i Mame Balde (90+2) kreirali potpuni preokret.

Duje Ćaleta-Car je igrao čitav susret za Lyon kod kojega je Dejan Lovren ostao na klupi.

Ovom pobjedom Lyon je skočio na sedmo mjesto sa 47 bodova, dok je Lille ostao četvrti sa 55, dva manje od trećeg Bresta koji drži poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Paris SG je sa 70 bodova osigurao naslov prvaka.

Linker
06. svibanj 2024 23:05