Giuseppe Maffia/shutterstock Editorial/profimedia
‘UBOJICA‘ IZ DANSKE

‘Novi Haaland‘ zaludio Italiju: vrijednost mu je u godinu dana porasla s dva na 40 milijuna eura

Dragulj Atalante ima sve preduvjete da bude zvijezda. Fizički je moćan, brz i silno talentiran
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2023. 14:44

Novi Atalantin dragulj zove se Rasmus Højlund. Ovaj 20-godišnji napadač doveden je prošlog ljeta iz Sturm Graza za 17 milijuna eura, a zbog tog su posla mnogi u Bergamu nezadovoljno okretali glavom. Pola godine kasnije momak izaziva oduševljenje i povlače se paralele sa Erlingom Haalandom.

- Ako samo pogledate izgled brzo vam na pamet padne Haaland. Ali meni se Højlund sviđa, a Haaland ne - kaže za ovog mladića bivši talijanski reprezentativac Antonio Cassano.

image

Rasmus Hojlund (desno)

VINCENZO PINTO/Afp

Sam Atalantini trener Gian Piero Gasperini prihvatio je usporebe sa sjajnim norveškim napadačem Manchester Cityja.

- On je jako brz igrač, trči 100 metara za manje od 11 sekundi. Usprkos svojoj visini (192 cm) ima nisko težište i nevjerojatan rad nogu. Uvjeren sam da će imati sjajnu karijeru. Tehnički stalno pokazuje napredak - kaže Gasperini.

Højlund je ove sezone zabio pet golova uz dvije asistencije u Serie A, a posljednji je put bljesnuo protiv Lazija u 2:0 pobjedi Atalante. U klubu je već ‘preskočio‘ veterane poput Duvana Zapate i Luisa Muriela. Gazzetta dello Sport navodi da mu je vrijednost skočila na 40 milijuna eura.

Gledano posljednjih godinu dana vrijednost mu je otišla u ‘nebo‘. Sturm ga je platio Copenhagenu 2 milijuna eura na početku 2022. godine, a Graz je napustio svega pola godine kasnije nakon 12 postignutih golova. Sada mu je, dakle, vrijednost već 40 milijuna i medijski se dovodi u kontekst novog potencijalnog transfera. Naime, navodno ga Napoli vidi kao idealnu zamjenu u slučaju da Victor Osimhen napusti klub.

- Højlund je veliki talent, fizički je snažan i jako je brz. Ima sve da postane izvrstan. Radi s pravim trenerom i u pravoj je momčadi - rekao je za njega Atalantin kapetan Rafael Toloi.

Højlund je bez sumnje nova zvijezda na svjetskoj nogometnoj sceni.

Linker
24. travanj 2024 14:39