TIZIANA FABI Afp
OGROMNA PREDNOST

Novi korak prema naslovu: Napoli zabio tri gola u sat vremena pa se na kraju grčevito branio i spasio pobjedu

Ovom pobjedom Napoli je stigao do 41 boda, 11 više od drugog Lazija i trećeg Milana
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2022. 17:10

Napoli je zaključio niz od 15 prvenstvenih utakmica bez poraza te je s 11 bodova prednosti (i utakmicom više) na vrhu talijanske Serie A ispred Lazija odnosno Milana.

Napolitanci su na domaćem terenu, teže nego očekivano, u 15. kolu s 3:2 pobijedili osmoplasiranu momčad Udinesea u utakmici na kojoj su u prvom poluvremenu vodili s 2:0 golovima Victora Osimhena i Piotra Zielinskog. Za robusnog nigerijskog napadača ovo je bio deveti prvenstveni pogodak u 11 nastupa što ga trenutno čini vodećim strijelcem u Serie A, s dva više od Lautara Martineza. nakon što je u 58. minuti Elif Elmas poentirao za 3:0 činilo se da će ovo biti jedna uvjerljiva pobjeda za ekipi Luciana Spallettija, ali u samo tri minute gosti su kreirali neizvjestan kraj.

Najprije je u 79. minuti mrežu zatresao nekadašnji nogometaš zaprešićkog Intera te aktualni Makedonski reprezentativac Ilija Nestorovski. Na pravom se mjestu u 82. minuti našao Lazar Marković koji je smanjio prednost Napolija na samo jedan pogodak, ali se do kraja rezultat nije mijenjao i Napoli je s osvojena tri boda potvrdio titulu jesenskog prvaka.

Bio je ovo i treća utakmica u kojoj nije nastupio još jedan Napolijev hit prvenstva Khvicha Kvaratskhelia koji vuče ozljedu leđa. Međutim, Spalletti ima širok kadar na raspolaganju i dokazuje kako ne ovisi o pojedincima, pisali su talijanski mediji nakon posljednje Napolijeve utakmice prije pauze povodom Svjetskog prvenstva u Katru. U nedjelju su na rasporedu preostali susreti 15. kola talijanskog prvenstva.

Mario Pašalić s Atalantom dočekuje Brozovićev Inter, Ivan Jurić i Nikola Vlašić s Torinom putuju u goste kod Rome dok će Ante Rebić u dresu Milana igrati protiv svojeg nekadašnjeg kluba Fiorentine. Derbi kola pripada Juventus koji na domaćem terenu igrati protiv drugoplasiranog Lazija.

Nogometaši Bologne u posljednjoj su utakmici suboztnjeg programa 15. kola talijanskog prvenstva na svom terenu uvjerljivo nadigrali Sassuolo sa 3-0 (1-0).

Golove su postigli Aebischer (30), Arnautović (50) i Ferguson (78).

Ovom pobjedom Bologna je skočila na 11. mjesto sa 19 bodova, dok je Sassuolo ostao 14. sa 16.

Nikola Moro igrao je za Bolognu od 77. minute, dok je Martin Erlić ostao na klupi Sassuola.

Linker
20. travanj 2024 16:13