FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
ČUDNA SITUACIJA

Novi trener stavio veto na prodaju Brozovića! ‘Nerazzurri‘ prodaju, a Hrvatu osjetno veća plaća?

Što promjena u politici talijanskog prvaka znači za dvojicu hrvatskih reprezentativaca?
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. kolovoz 2021. 11:58

Prije Europskog prvenstva bila je jedna priča. Nakon toga uslijedila je druga priča. A sada, kada je klub prodao Lukakua, Hakimija, moguća je i treća priča. U Interu je čudno stanje općenito, a oko naših reprezentativaca, Marcela Brozovića i Ivana Perišića, stvari nisu bitno drugačije.

Dakle, obojici Vatrenih istječu ugovori u lipnju 2022. godine. Obično klubovi takvim igračima ponude ili produženje ili im traže novi klub unutar aktualnog prijelaznog roka. Za Marcela Brozovića se jako zauzeo Simone Inzaghi. Trener koji je zamijenio šampionskog Antonija Contea nije imao puno prohtjeva glede igračkog kadra. No, zato je kod Brozovića stavio veto, što se njega tiče, jer je u pitanju, kako kaže, igrač posebnog potencijala kojeg nema na tržištu, a kamoli unutar aktualne igračke ruže.

Uskoro pregovori Brozović u Interu zarađuje oko 3,5 milijuna eura. Sada ima novog agenta, a to je njegov otac. On će se uskoro naći s direktorima Intera i raspraviti oko produženja ugovora. Nakon što su prodani Lukaku i Hakimi, Inzaghi bi novi gubitak stožernih igrača shvatio kao izdaju svih dogovora. Zato je vjerojatnije da će Beppe Marotta i Piero Ausilio, tandem direktora koji kreiraju kadrovsku politiku, pronaći način da zadovolje trenera i igrača. Brozović, kako navode mediji, očekuje od Intera barem 5,5 milijuna eura neto, s obzirom da je klub doveo Calhanoglua iz Milana i osigurao mu 5 milijuna eura plaće.

Istina je da je došao bez odštete, ali taj kriterij plaće bit će obvezujući za Inter s obzirom na status kojeg Brozović ima u klubu. Kako ne vjerujemo da će se pojaviti netko tko bi izdvojio 40-45 milijuna eura za igrača kojem istječe ugovor za godinu dana, a ne vjerujemo ni u to da će Inter čekati cijelu sezonu da zaključi Brozovićev status, realno je očekivati skorašnji dogovor.

Što se Ivana Perišića tiče, stvari su drugačije. Odigrao je odličnu prošlu šampionsku sezonu i Inzaghi ga želi zadržati. I njemu istječe ugovor u lipnju 2022. godine, ali je malo vjerojatno da bi mu Inter ponudio novu ugovornu obvezu s obzirom da će tada imati 33 i pol godine. No, kako je igrač potreban, pogotovo sada kada je žestoka kriza u Interu, najvjerojatnije je da će Perišić ostati, primiti svoju gažu (5 milijuna eura) i onda idućeg ljeta otići kao slobodan igrač.

Linker
19. svibanj 2024 14:53