Ivan Perišić u dresu Intera
 Emilio Andreoli/Getty Images
KLUB MILIJUNAŠA

Objavljene sve plaće: Dvojica Hrvata najplaćeniji u svojim klubovima, ali nisu ni blizu Ivanu Perišiću...

Pogledajte koliko zarađuju hrvatski nogometaši u elitnom razredu talijanskog nogometa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2020. 21:02

Svake se godine, nakon što završi ljetni prijelazni rok u Italiji objave plaće svih nogometaša u Serie A. Praksa je to koju je i sada ispoštovala Gazzetta dello Sport pa su tako u javnost izašla godišnja primanja igrača svih 20 klubova u najjačem razredu talijanskog nogometa.

Hrvatsku javnost najviše zanima koliko prihoduju i gdje su na ljestvici, barem u njihovim klubovima, igrači koji igraju u Italiji. Imamo ih podosta, a zna se da je Juventus uvjerljivo najskuplji klub za održavanje u Italjji. Godišnje, talijanski prvak troši 236 milijuna eura.

Što se hrvatskih igrača tiče, Ante Rebić u svom Milanu, odnosno Marcelo Brozović iz Intera zarađuju 3,5 milijuna eura godišnje, dok je godišnji prihod Ivana Perišića nešto veći te on iznosi pet milijuna eura.

Nadalje, Filip Bradarić u Cagliariju (povezuje ga se s Hajdukom!) zarađuje 600 tisuća eura godišnje, Mario Pašalić u Atalanti točno milijun eura, dok su Milan Badelj i Nikola Kalinić najplaćeniji igrači njihovih klubova, Genoe i Verone. U Genoi igra i Marko Pjaca koji prima 800.000 eura.

Od hrvatskih nogometaša u Serie A su još vratar Ivor Pandur i branič Martin Erlić. Dvojac iz Verone i Spezije zarađuje 150.000 eura godišnje.

Linker
14. travanj 2024 15:04