MIGUEL MEDINA Afp
‘JOŠ 13 FINALA DO KRAJA‘

Oduševljeni Conte nahvalio pola svoje momčadi i opet istaknuo Hrvata: ‘On je strašno narastao!‘

‘Naša prednost pred Milanom je 6 bodova i ona je stvarna, ali prednost od 10 pred Juventusom nije‘
Piše: K. Guberina, Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2021. 09:27

Milanski Inter povećao je vodstvo u Serie A nakon što je u 25. kolu slavio u gostima kod Parme 2:1, pa ima šest bodova više od gradskog rivala Milana.

Inter je do 18. pobjede došao pogocima Čileanca Alexisa Sancheza u 54. i 62. minuti, oba na dodavanje Lukakua, dok je gol za Parmu postigao Brazilac Santos Hernani u 71. minuti. Posljednjih dvadesetak minuta bili su iznimno teški za momčad Antonia Contea. Parma je pritiskala do zadnje minute, Inter se grčevito branio, ali je pred kraj utakmice mogao sve riješiti nakon jedne kontre Lukakua, koji je s desetak metara sam u srcu kaznenog prostora pucao ravno u vratara.

image
MIGUEL MEDINA Afp

"Naša prednost u odnosu na Milan je sada 6 bodova, ona je stvarna, ali prednost od 10 bodova pred Juventusom nije jer oni imaju utakmicu manje. Ali kao što sam već rekao momcima, mi se moramo okrenuti sebi. Sretni i ponosni zbog ovoga što radimo i kako igramo. Na puno smo boljem mjestu na tablici nego prošle godine u ovo vrijeme i imamo taj osjećaj samopouzdanja. Oni znaju da je do kraja još 13 utakmica, 13 finala Serie A, i znamo kakve nas sve teškoće čekaju na tom putu", rekao je Conte pa se okrenuo Parmi i prokomentirao učinak pojedinih svojih igrača.

"Sretan sam što je ovako završilo jer smo zaslužili ovu pobjedu. Kad je trebalo stisnuti zube na kraju i obraniti se, mi smo to i napravili. To je potvrda snage i izdržljivosti ove momčadi, nakon što smo primili gol, dali smo sve od sebe i izdržali. Momčad definitivno raste. Na najavnoj konferenciji za novinare sam pričao o Sanchezu. Došao je kod nas iz Manchester Uniteda gdje jedva da je zaigrao i onda se ozlijedio. Sada se sve to vraća. Prije njega smo imali Lukakua i Martineza i svaki put sam se morao pomoliti da se niti jedan od njih ne ozlijedi, ali sad imamo i važnu alternativu. Vraćamo u pravu formu i Artura Vidala i on sam vidi da je sve bliže svojoj TOP izvedbi. Ivan Perišić je također strašno narastao, pokazuje veliki napredak. Sve su to situacije koje nas vode prema našem cilju", zaključio je Conte.

Ivan Perišić je igrao do 84. minute, a Marcelo Brozović cijelu utakmicu za lidera.

image
Antonio Conte
MIGUEL MEDINA Afp

Sada je to sasvim jasno - Milan gubi dah u utrci za vrh Serie A, i sada Rossoneri moraju gledati preko ramena, budući da im Juventus, Atalanta i Roma opasno pušu za vrat. Momčad koju vodi Stefano Pioli je u srijedu, u 25. kolu Serie A, na San Siru odigrala samo 1:1 s Udineseom (Ante Rebić je odradio 90 minuta, Mario Mandžukić nije bio u konkurenciji zbog problema s ozljedom), a iako je taj rezultat novi udarac Milanovim ambicijama, u redovima talijanskog velikana zapravo mogu biti i zadovoljni, budući da su do jednog boda došli u doslovno posljednjim trenucima, pogotkom iz kaznenog udarca u sedmoj minuti sudačke nadoknade kojeg je realizirao Kessie.

Ogorčenje u Udineseu

Milan je dugo držao sam vrh tablice talijanskog prvenstva, za poraz u Serie A nije znao sve do 6. siječnja ove godine, kada ga je u derbiju na San Siru sa 3:1 svladao Juventus u sklopu 16. kola, ali od tada su krenuli problemi. Naime, Rossoneri su u sljedećim kolima bodove gubili u sudarima s momčadima s vrha (Atalanta, Inter), ali i iz donjeg dijela tablice (Spezia, Udinese), što je iskoristio Inter i zasjeo na prvo mjesto. Pioli se u tom razdoblju suočio s ozljedama ključnih igrača i padom forme, te je dojam da će do kraja sezone glavni cilj Rossonera zapravo biti zadržati poziciju među prve četiri momčadi lige, što donosi plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. A kakva im je situacija trenutačno (blijeda forma i ozljeda Ibrahimovića, koji će sigurno propustiti sljedeće tri utakmice, protiv Verone, Manchester Uniteda i Napolija), morat će se jako potruditi da bi odbili napade konkurenata.

- Nismo imali dovoljno ritma i kvalitete, želja igrača bila je vidljiva, ali pravog ritma i klvalitete nije bilo - kazao je trener Milana Pioli, istaknuvši da su njegovoj momčadi jako nedostajali ozlijeđeni Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić.

- Nedostajala su nam dvojica pravih napadača, Leao i Rebić imaju drukčije karakteristike - kazao je Pioli, a Rossonerima sada slijedi serija jako teških utakmica (Verona i Napoli u prvenstvu, Manchester United u Europskoj ligi)...

U redovima Udinesea su, pak, bili iznimno bijesni zbog načina na koji su izgubili trijumf na gostovanju kod Milana, primili su gol za 1:1 u sedmoj minuti sudačke nadoknade s bijele točke. Kazneni udarac bio je dosuđen jer je Udineseov igrač Jens Stryger Larsen igrao rukom, a trener momčadi uz Udina Luca Gotti teško se mirio s takvim raspletom.

- Kazneni udarac je dosuđen nakon što je već prošlo pet minuta nadoknade, koliko je sudac označio. Da se takva situacija dogodila nekim drugim klubovima izbio bi kaos, ali tu je riječ o Udineseu, pa nikoga zapravo niti nije briga. Imali smo tri boda u rukama, a epilog ove utakmice je nešto zbog čega čovjek noćima ne spava - ogorčen je bio trener Udinesea.

Linker
20. travanj 2024 12:52