Toma Bašić

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
SELI NA TRIBINE?

Ogroman šok za Bašića: Propao mu transfer u Hajduk, a u Italiji ga dočekale katastrofalne vijesti

Po svemu sudeći, hrvatski veznjak minutažu će tražiti samo u Kupu Italije
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. rujan 2024. 18:57

Ne samo da Toma Bašić neće zaigrati na Poljudu nakon što mu je propao transfer u Hajduk, nego neće zaigrati nogomet najmanje - četiri mjeseca!? Barem u domeni Serie A i Europske lige, a pauza bi mogla trajati i duže ako se na zimu nešto ne promijeni u registru Lazija ili, pak, veznjak napusti klub u siječanjskom prijelaznom roku.

Naime, Toma Bašić ne nalazi se na popisu registriranih igrača Lazija za aktualnu ligašku sezonu. Trener Marco Baroni predao je službenu listu za Seriju A (nakon završetka prijelaznog roka u Italiji), a Bašića je dočekalo neugodno iznenađenje.

Popis uključuje šest veznjaka, to su Gaetano Castrovilli, Fisay Dele-Bashiru, Matteo Guendouzi, Nicolo Rovella, Adam Marušić i Matias Vecino. Hrvatski veznjak nije među odabranima. Isto vrijedi i za Europsku ligu, koju je Baroni prijavio nekoliko dana ranije.

Na europskom frontu od veznjaka su ‘in‘ svi navedeni plus Loum Tchaouna, a Bašića nema ni na B popisu. Tamo se nalaze Massimo Bigotti, Leonardo Di Tommaso, Kledi Marinaj i Marco Nazzaro.

Bašić je jedan od trojice igrača koji je prošle sezone nastupao pod Mauriciom Sarrijem i Igorom Tudorom, a da nije na Baronijevu popisu. Drugi je Elseid Hysaj, albanski stoper koji je na izlaznim vratima kluba iako ima još godinu dana ugovora, a treći je Jean-Daniel Akpa Akpro, veznjak iz Obale Bjelokosti. Dakle, ta ekipa moći će tražiti minutažu jedino u Kupu Italije, a ostatak utakmica pratiti - s tribina. Ne postoji čvršći dokaz da u Laziju uopće ne računaju na Tomu Bašića.

Linker
05. rujan 2024 21:27