Ettore Griffoni/Livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
BLIŽI SE TRANSFER

‘On je novi Brozović, kako ga sad maknuti?‘ Hrvat na izlaznim vratima, gledaju ga Barça, Real i Chelsea

Ono što je proteklih sezona u Interu bio Brozović, to je sada Hakan Çalhanoğlu, piše Gazzetta
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 27. veljača 2023. 09:57

Talijanska Gazzetta dello Sport objavila je veliki tekst koji tematizira trenutačnu situaciju hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića u milanskom Interu. Dalićev dugoprugaš bio je nedodirljiv u udarnoj postavi "Nerazzurra" sve do rujna prošle godine, kada je na utakmici Lige nacija protiv Austrije zadobio djelomičnu rupturu mišića zadnje lože, nakon čega je posljedično stradao i njegov status u momčadi Simonea Inzaghija.

Gazzetta navodi kako je, u Brozovićevom odsutstvu, njegovu poziciju zadnjeg veznog preuzeo Hakan Çalhanoğlu i tako u potpunosti promijenio konstelaciju odnosa u središnjoj liniji Inzaghijeve momčadi. Talijani naglašavaju kako prijelomni trenutak u cijeloj priči predstavlja druga utakmica, odnosno pobjeda Intera (1:0), protiv Barcelone u grupnoj fazi Lige prvaka. Tada je Inzaghi prvi put postavio Çalhanoğlua na mjesto ozlijeđenog Brozovića, a Turčin mu se odužio pogotkom i nagradom za najboljeg igrača utakmice.

Inzaghi je napravio nezamislivo

U tekstu se povlači paralela s prošlom sezonom, tijekom koje se Inter redovito mučio bez Brozovića i prosipao važne bodove, dok se situacija tijekom aktualne sezone, Inzaghijevim postavljanjem Çalhanoğlua na poziciju defenzivnog veznog, potpuno promijenila. Talijanski novinar Francesco Sessa ističe kako Brozović više nije nezamjenjiv, odnosno kako je njegovu ulogu i značaj u potpunosti preuzeo Çalhanoğlu.

image

Hakan Çalhanoğlu

MARCO BERTORELLO/Afp

"Inter je tijekom sezone 17 puta igrao bez Brozovića: 12 pobjeda (jedna u produžecima, u talijanskom kupu protiv Parme), dva remija i tri poraza. Uz Hrvata kao zamjenu, dobili su četiri od šest utakmica. Prije se činilo nezamislivim biti bez Marcela toliko utakmica, ali Inzaghi je to uspio izmislivši Çalhanoğlua ispred obrane", piše Sessa, pa dodaje:

"Brozović je dobro ušao protiv Porta i ima onih koji bi ga odmah poželjeli na njegovom mjestu, no sadašnji Brozović je Çalhanoğlu. Kako uopće možete pomisliti pomaknuti Turčina s pozicije na kojoj je pokazao najbolje od sebe".

Barcelona, Real ili Chelsea?

U završnom dijelu teksta istaknuto je kako Brozovićeva trenutna situacija u ostavlja sve buduće scenarije otvorenima, pa tako i opciju prodaje veznjaka "Vatrenih", koji u milanskom Interu ima neto plaću u visini od 6,5 milijuna eura.

"Brozovićev profil može se svidjeti samo velikim europskim klubovima, a Barcelona, Real Madrid i Chelsea gledaju. S obzirom na financijske potrebe kluba, velike ponude bi se mogle razmotriti", zaključuje autor teksta pod naslovom "Calha-Brozović, dvoboj na centru koji uzburkava Inter".



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Linker
01. svibanj 2024 08:01