GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
ODMAH ĆE ZASJATI

‘On je savršen Hrvat! Zlatan je njegov idol‘ Evo zašto je dovođenje Mandžukića pun pogodak za Milan

Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport biranim riječima govori o bivšem Vatrenom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2021. 08:44

Svega nekoliko sati dijeli bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića od službenog povratka u europski nogomet. I to kakav! Mandžo bi se u ponedjeljak ujutro trebao naći na liječničkom pregledu, a onda i potpisati ugovor s Milanom! Višestruki europski prvak spreman je izdvojiti nešto malo manje od dva milijuna eura za njegove usluge do kraja tekuće sezone.

U našem posebnom članku mogli ste vidjeti reakcije navijača po Mandžukićevu dolasku u Milan. Nisu se željeli žuriti klupski čelnici, na današnjoj utakmici protiv Cagliarija sigurno ne bi mogao nastupiti pa će se posao mahom odraditi danas.

Veliki tekst posvećen našem napadaču koji je igrao u redom sjajnim europskim klubovima posvetila je današnja Gazzetta dello Sport. U redovima Juventusa Mario Mandžukić ostavio je neizbrisiv trag, a istome se nadaju i navijači njegova novog kluba.

- Mandžukić je savršen Hrvat. Radan, pošten i ponizan čovjek koji je u karijeri učinio puno toga za uspjeh - piše novinarka Alessandra Bocci, uz dodatak o tome zašto će njegov tandem sa Zlatanom Ibrahimovićem uspjeti.

- Mario ga poštuje. Zlatan je Mandžukićev idol i on za njega ima maksimalan respekt. Obojica su pobjednici, Mandžukić, baš kao i Ibra, nikada ne odustaje i bori se do posljednje sekunde utakmice. Mandžukića nema previše u medijima, ali uživa veliko i zasluženo poštovanje.

Još jedan zanimljiv detalj...

- U novom Milanu on neće morati biti iscrpljivan kao svojedobno u Allegrijevom Juventusu gdje je znao igrati i beka. Mandžukić može taktički ući u sastav sa Zlatanom, ali i što je još važnije, zamijeniti bilo koga od Milanovih ofanzivaca. Ima karizmu, potrebnu snagu, ali i iskustvo u talijanskom nogometu. Istina, nije igrao od ožujka prošle godine, a u Europi ga nema otprije dvije zime, ali ne sumnjamo da će odmah pokazati zašto je doveden - piše Gazzetta.

Linker
15. travanj 2024 02:42