MARCO BERTORELLO Afp
SLUŽBENO JE

Ostanu li u Superligi, Juventus i Milan bit će izbačeni iz Serie A! ‘Želite to? Onda zaboravite...‘

Talijanski nogometni savez ratificirao je članak 16. internog pravilnika. Nekima se neće svidjeti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2021. 15:45

Tko misli igrati Superligu, za njega neće biti mjesta u Serie A. Odluka je to koju je danas, dakle u ponedjeljak donio Talijanski nogometni savez (FIGC). Realizacija je to rakozvanog "anti-Superliga" zakona, sprovedena zapravo izmjenom samo jednog članka, onog 16. dokumenta koji se zove Interni pravilnik Saveza.

On odsada glasi: "Za potrebe registracije klubova u nacionalnim prvenstvima, klubovi su dužni potpisati izjavu po kojoj neće sudjelovati u privatnom natjecanju ili onome koji nije priznat od strane FIFA-e, UEFA-e i FIGC-a.

Odgovor je to Juventusu i Milanu, dvama od četiri europska kluba - osnivača Superlige, koji su uz Real Madrid i Barcelonu još uvijek uključeni u projekt Superlige. Postalo je sada jasno da dva talijanska prvoligaša, i to ona najtrofejnija, neće biti dio Serie A sljedeće sezone, osim ukoliko se i službeno ne ograde od projekta dvanaestorice "odmetnika".

- Ostajanje u Superligi automatski znači prekid veza sa Savezom. Uslijedit će i dodatne kazne, kao što je rekao Aleksander Čeferin. Moguće su i kazne nastupanja za reprezentacije, sve kao i do sada - rekao je Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza.

Linker
20. travanj 2024 07:24