Rafael Leao

 MIGUEL RIOPA Afp
SJAJNI PROTUGALAC

Otkriće Zvonimira Bobana opet oduševljava svijet: ‘Po karakteristikama je mješavina Mbappéa i Neymara‘

Slučajno ili ne, pozitivni rezultati Milana nerijetko su se koordinirali s dobrim igrama Rafaela Leãa
Piše: Vito TomasObjavljeno: 01. travanj 2024. 22:19

Momčad Milana proživljava vrlo turbulentnu sezonu. Nakon varirajućih i neuvjerljivih rezultata koji su proželi veći dio sezone, igrači Stefana Piolija uspjeli su u posljednje vrijeme podići formu i zapisati nekoliko uzastopnih pobjeda. Slučajno ili ne, pozitivni rezultati Milana nerijetko su se koordinirali s dobrim igrama Rafaela Leãa.

Mučenje Rossonera u prvom dijelu sezone, ali i početkom nove godine, išlo je uz korak Leãovoj relativno lošoj formi. Ipak, 24-godišnji Portugalac u posljednjih je nekoliko utakmica drastično podigao formu, a to je primijetio i njegov suigrač Alessandro Florenzi nakon 2:1 pobjede kod Fiorentine, u kojoj je Leão odnio titulu igrača utakmice, upisavši gol i asistenciju.

- Stvar je u tome da ako igra kao što je igrao u posljednje vrijeme, onda čini razliku i približavamo se Interu. U fazi napada on za nas postaje snaga koju nemaju mnoge druge momčadi - rekao je Florenzi pa iznio zanimljivu usporedbu:

- Rekao bih da je mješavina Neymara i Mbappéa, ali govorim o karakteristikama prije svega.

image

Rafael Leao

ALBERTO PIZZOLI Afp

Leão je u talijanskog velikana došao u ljeto 2019. iz LOSC Lillea u transferu vrijednom 49,5 milijuna eura. Veliki zagovor u njegovom transferu imao je tadašnji sportski direktor Zvonimir Boban, koji je inzistirao na dovođenju mladog Portugalca. To se u konačnici pokazalo kao fantastičan potez, Leão je u Milanu do sada upisao 200 nastupa i pritom zabio 54 pogotka i podijelio 48 asistencija.

Prometnuo se u jednog od najboljih mladih igrača svijeta te zadobio pozornost brojnih europskih velikana. Čelnici Milana nisu imali lagan zadatak, no Leão je na kraju potpisao dugogodišnji ugovor do ljeta 2028. i potvrdio svoju ljubav prema crveno-crnoj boji Milana.

Linker
01. travanj 2024 22:19