LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
CENZURA U GAZDINOM MEDIJU

Otkrivena pozadina sukoba Hrvata i direktora koji je obišao svijet, novinari zgroženi, navijači odabrali stranu

Videosnimka obračuna u kratkom je roku postala viralna. Bilo je tu dernjave, psovki, uvreda, prijetnji...
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 28. srpanj 2022. 17:55

Ne diži glas na mene! Pokaži malo poštovanja jer te jedini branim od onog k***oglavog! Ja ti slažem ekipu! Urlao je iz petnih žila sportski direktor Torina Davide Vagnati nasrćući na Ivana Jurića. - J**i se, slažeš ti k***c..., uzvratio mu je 46-godišnji hrvatski stručnjak, nakon čega je došlo do klinča koji je završio Jurićevim snažnim odgurivanjem Talijana.

Da u tim trenucima nije intervenirao klupski "team manager" Marco Pellegri, parkiralište hotela u austrijskom Waidringu gotovo bi sigurno postalo poprište ozbiljne makljaže. S obzirom na to da se u jednom dijelu videozapisa ne vidi što se točno događa, a da se istodobno čuju bolni krikovi, nije isključeno da je ipak "sjeo" poneki "kafanski" kroše ili aperkat. Što je točno dovelo do okršaja koji je šokirao nogometnu javnost?

Talijanski mediji, predvođeni portalom Football Italia (koji je prvi objavio snimku incidenta) i Tuttosportom, navode kako je okidač bio Jurićev akumulirani bijes zbog toga što mu klub ne dovodi pojačanja za sljedeću sezonu.

Koliko će trajati pomirenje?

Dopisnik Tuttosporta Marco Bonetti, koji se s momčadi Torina nalazi na pripremama u Tirolu prenio je Jutarnjem listu da su i on i njegovi talijanski kolege zgroženi Jurićevim i Vagnatijevim obračunom te pritom otkriva kako je video najvjerojatnije snimio netko od igrača ili članova stručnog stožera.

Prema njegovim izvorima, cijela "frka" započela je nakon što je Jurić pitao Vagnatija što radi glede dovođenja pojačanja, na što je sportski direktor Torina eksplodirao i između ostalog, odgovorio mu da je on "nitko i ništa".

image

Jurić i Vagnati

SCREENSHOT: TWITTER

Zla krv između njih dvojice počela se nakupljati još prošlog ljeta, kada je hrvatski trener umalo podnio ostavku nedugo nakon što je iz Verone došao u Torino, i shvatio da mu novi klub neće dovesti igrače prema njegovom izboru.

- Nisam bio svjestan da je klub u režimu štednje. Nisam to znao kad sam prihvatio posao, požalio se tada, ali je ipak nastavio mandat i na kraju doveo Torino do desete pozicije u Serie A. Situacija je, međutim, eskalirala nakon završetka sezone, kad je Jurić ostao bez značajnog dijela svoje momčadi, uključujući i neke od najvećih zvijezda kao što su Gleison Bremer i Andrea Belotti.

Prema medijima, ali i navijačima Torina koji zdušno podržavaju Jurića, apsolutni krivac za lošu i pasivnu klupsku politiku, a posljedično i za recentni obračun trenera i sportskog direktora, jest predsjednik kluba Urbano Cairo, koji oteže s dovođenjem pojačanja i strateški čeka kraj prijelaznog roka, kako bi pokušao "ušićariti" nekog igrača po jeftinijoj cijeni. Upravo je on "k***oglavi", kojeg sportski direktor spominje u videu.

Cenzura u gazdinom mediju

Na naslovnici Tuttosporta u četvrtak stajao je veliki naslov "Ma il primo sconfitto è Cairo", što bi značilo da je prvi gubitnik - Cairo. Dok su u Tuttosportu naslovnica i dvije stranice bile posvećene cijelom incidentu, zanimljivo je spomenuti da se La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, koji su inače u Cairovu vlasništvu, nisu osobito raspisali na tu temu.

Za kraj treba istaknuti i kako je Vagnati već u četvrtak ujutro za talijanski Sky Sports rekao da su on i Jurić izgladili sve nesuglasice i pronašli zajednički jezik.

- Mi smo se već pomirili i zagrlili. Obojica smo realisti koji otvoreno kažu kako stvari stoje. Tijekom naše svađe rekao sam mu svašta, ali to je sve bilo izrečeno u žaru. Jurić je veliki trener i znam da voli Torino kao i ja. Dovest ćemo igrače koji mu trebaju. Neće baš biti desetorica novih, ali svakako ćemo pojačati aktualnu momčad, pomirljivo je rekao 44-godišnjak.

U narednih petnaestak dana vidjet ćemo je li govorio istinu ili je samo pokušao "ugasiti vatru" koja već dugo gori među navijačima, a još duže u Ivanu Juriću...

Linker
23. travanj 2024 13:32