IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZANIMLJIV DETALJ

Otkriveno da se Real Madrid besplatno odrekao napadača kojeg je platio čak 63 milijuna eura...

Luka Jović nedavno je napustio Real Madrid i prešao u redove Fiorentine
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2022. 16:31

Nije iznenađenje da je 24-godišnji srpski napadač odlučio potražiti novu sredinu i novu priliku za minutažom jer ju je u Madridu dobivao na kapaljku, ali je čudno to što ga je Real pustio u Firencu bez odštete.

Jer Jović je bio pod ugovorom u Realu do ljeta 2025. godine. A to nije sve, Real će plaćati Jovićevu plaću u Fiorentini u iznosu od 2.5 milijuna eura (u Madridu je zarađivao oko 8 milijuna eura). Dakle zašto je Real pristao na ovako financijski nepovoljan dogovor? Sport Bild tvrdi da je dogovoreno da će na račun madridskog kluba ići 50% odštete od sljedećeg Jovićevog transfera ako isti bude realiziran u sljedeće četiri godine.

Jović je za Fiorentinu potpisao do 2024. godine s opcijom produljenja na dodatne dvije godine, a statistika u Realu mu je poražavajuća. Od dolaska iz Eintrachta nije se uspio nametnuti ni Zinedineu Zidaneu ni Carlu Ancelottiju, a u 51 utakmici od 2019. godine upisao je svega 3 gola. Njegovu tržišnu vrijednost Transfermarkt.de procijenjuje na 16 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 12:22