MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ODLIČNA IGRA

Ovakvog Rebića Milanov trener Pioli se sigurno ne želi lišiti! Navijači ga vole, a pokazao je da je onaj stari

Oliver Giroud je prvi strijelac priprema s 4 gola, do njega su Rebić i Messias s 3
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 20:19

Kad je došao 2019.godine nije baš odmah dojmio. Onda se na siječanjskom nastavku sezone 2020., Ante Rebić pojavio u drugačijem stavu. Zdušno je trenirao, zaigrao i počeo tresti mreže te vuči Milan prema vrhu. Na tom temelju su mu u Milanu odlučili dati ugovor, otkupiti ga od Eintracht Frankfurta, i vezali ga do 2025.godine. Ante Rebić je potom ušao u novu sezonu sa usponima i padovima, opterećen ozljedama i pauzama.

U sezoni osvajanja scudetta dao je svoj doprinos, ali nije to bio dojmljivi Rebić kao u proljeću prijašnje sezone. Otuda su počele medijske recenzije koje su davale naslutiti da bi ga Milan prodao. No, iz kluba takav stav nije nikad potvrđen. Istini za volju trener Stefano Pioli, koji ima veliki respekt prema potencijalima 28.godišnjeg napadača, nije bio zadovoljan njegovim promjenama raspoloženja. No Pioli je stvorio homogenu i kompakntu momčad upravo sa pravim pristupima svakom pojedincu. I znao je imati tolerancije prema Rebićevim slabijim danima i pristupima. Ovo ljeto, kako nam svjedoče kroničari iz Milanella, Rebić je podsjetio na siječanj 2020.godine. Vidjelo se od početka priprema da ima drugačiji gard, odnosno da trenira vrlo kvalitetno, maksimalno fokusiran. Kad je takav Ante Rebić je sasvim drugačijeg dojma i kao igrač i kao osobnost.

Refleksi njegovog pripremnog perioda vidjeli su se u prijateljskim utakmicama. Milan ih je odigrao pet i u njima je postigao 17 pogodaka. Nakon Olivera Girouda, koji je postigao 4, slijede upravo Rebić i Messias sa tri pogotka! No, ono što pokazuje u igri to je najbolja preporuka Rebićeve kandidature za prvu postavu. Igra moćno, brz je, prodoran i okomit. Rebić je igrač koji daje dubinu Milanu jer kad krene u prodor na širem prostoru praktično je nezadrživ.

U subotnjoj posljednjoj provjeri pred prvenstvo (13.kolovoza Udinese) to se vidjelo na djelu, ne samo zbog dva postignuta gola i sudjelovanju u akcijama kod još 2. Rebić je naime igrao na poziciji devetke, jer je Giroud imao zdravstvenih teškoća. Ne bude li oporavljen od Udinesea, sasvim je sigurno da će Rebić igrati centarfora. Tamo se odlično snalazi u sinergiji sa lijevim bočnim igračima, brzonogim Theom Hernandezom i Leaom. Golovi u 30. i 69.minuti istakli su njegovu kandidaturu, kao i brojni bijegovi u akcijama (polu)kontre...

Ante Rebić, ako ne bude nekih velikih iznenađenja, ostati će u Milanu. Ovakvog Rebića Pioli se sigurno ne želi lišiti, pogotovo ako bude držao tu razinu fokusa i pristupa. Uzimajući u obzir da su dva veterana na devetki, od kojih je jedan aut do siječnja (Ibrahimović), a da novak Origi još treba vremena za prilagodbu, ne bi bilo ni logično da Rebić ode. Između ostalog i zbog toga što je kvalitetan na boku ali i vrlo korista na devetki. Milan će igrati Ligu prvaka i svaki će mu igrač koji donosi moć biti potreban. Inače, Rebićev ugovor sa Milanom traje do 2025.godine, a bitno je naglasiti da ima vrlo dobar status kod navijača...

Linker
23. travanj 2024 04:58