Brozović
 Emilio Andreoli/Getty Images / Emilio Andreoli Getty Images
TALIJANSKI KUP

OVOG PUTA NIJE POMOGAO NITI KAPETAN MARCELO BROZOVIĆ! NAPOLI ŠOKIRAO LIDERA PRVENSTVA NA SAN SIRU Inter na uzvrat u Kupu nosi jedan pogodak zaostatka

Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2020. 23:45

Napoli je Interu zadao tek drugi poraz u Italiji u cijeloj sezoni, a dogodilo se to pobjedom gostiju 1:0 na San Siru u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

Inter je do sada jedino izgubio od Juventusa u Serie A početkom listopada, te od Borussije iz Dortmunda i Barcelone u Ligi prvaka. Uzvrat se u Napulju igra 5. ožujka, a u drugom se polufinalu nalaze Milan i Juventus, koji prvu utakmicu igraju večeras.

Marcelo Brozović je nakon gradskog derbija s Milanom ponovno i sinoć nosio kapetansku vrpcu Intera, budući da je vratar Handanovič i dalje ozlijeđen. Eriksen je ponovno ostao van prvih 11, a u momčad se vratio Lautaro Martinez, koji je odslužio suspenziju. Što se Napolija tiče, u susret su ušli bez Koulibalyja i kapetana Insignea.

Momčad Gennara Gattusa je kroz cijeli susret izgledala bolje, u prvom dijelu nekoliko puta zaprijetila, a onda nakon pauze preko predivnog solo poteza Fabiana Ruiza došla do vodstva u 57. minuti.

Mladi je Španjolac lažnjakom prvo izbacio Brozovića, a onda preciznim udarcem upućenim izvan šesnaesterca osigurao jedini pogodak na utakmici i trijumf Napolija.

Španjolski Kup: Athletic Bilbao - Granada 1-0

U prvom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa Athletic Bilbao je pobijedio Granadu sa 1-0.

Gol odluke zabio je Munain u 42. minuti. Uzvratni susret je 5. ožujka u Granadi.

U četvrtak se u San Sebastianu sastaju Real Sociedad i drugoligaš Mirandes, a uzvratni susret je 4. ožujka. Finale je na rasporedu 18. travnja na stadionu De La Cartuja u Sevilli.

Ovo je prvo polufinala "Copa del Rey" u kojem nema barem jednog od dva najveća španjolska velikana (Barcelona, Real Madrid) u posljednjih deset godina. Posljednji put to se dogodilo 2010. kada su u polufinalu igrali Sevilla i Getafe, te Atletico Madrid i Racing Santander, a na koncu je slavila Sevilla protiv Atletica sa 2-0.

Linker
20. travanj 2024 05:46