ALBERTO PIZZOLI Afp
‘IMA I DRUGIH IGRAČA‘

‘Pa zar stvarno ne mogu bez Brozovića? Očito nije tako...‘ Hrvata svi hvale, legenda udara kontru

Hrvatski veznjak u crno-plavom dresu igra odličnu sezonu, ali neki su ipak suzdržani u komplimentima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. travanj 2022. 09:50

Marcelo Brozović uživa u komplimentima brojnih stručnjaka i medija, ali ne misle svi da se u Interu baš sve vrti oko njega. Fabio Capello, legendarni trener koji nema dlake na jeziku i često će mladim stručnjacima dati jasne recenzije igre njihove ekipe i pojedinaca, kaže da se pretjeruje s veličanjem Brozovića.

Hrvatski reprezentativac potpisao je novi četverogodišnji ugovor, što su mnogi oslikali kao veliku pobjedu Intera jer zadržao je ključnog čovjeka, moderatora igre čiji nogomet daje i energiju i sol njegovoj ekipi.

Središnja figura

Pisalo se o više rivala koji su ga željeli angažirati, posebice Tottenhamu i Barceloni, ali po zadnjim tvrdnjama zagrizao je Carlo Ancelotti, trener Reala. No, prihvatio je Brozović 6,5 milijuna eura godišnje u Interu, na što će dobiti i bonuse.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Otkako je u siječnju 2015. stigao iz Dinama, na prvom je mjestu u Serie A u nekoliko kategorija: po broju dodavanja, uspješnim dodavanjima, pasovima na suparničkoj polovici terena i osvojenim duelima. Kad se gleda samo tekuće prvenstvo, najbolji je po prijeđenim metrima u talijanskoj ligi s 11.611 u prosjeku, što nije nimalo neočekivano s obzirom na njegove karakteristike srednjoprugaša. Tome je dodao i dva sjajna pogotka u susretima sa Spezijom i Romom.

Tuttosport, talijanski sportski list, oslikavši ga jedinstvenim igračem, piše:

”Brozović je Interov igrač više. Bilo je to s Conteom i potvrđeno je s Inzaghijem. Osjeća da je u središtu projekta Nerazzurra, što ga je nagnalo na obnovu ugovora s klubom koji ne može bez njega. Hrvat je s godinama rastao, izborio je prvo mjesto u 4-3-2-1 sustavu, te sada u 3-5-2 koji mu savršeno pristaje”.

Iako ističu da mu Inter mora naći i zamjenu kad ne može igrati, nitko od suigrača nije se pokazao dorastao tome, te spominju Ceballosa iz Reala i još neka imena.

image

Fabio Capello

MIGUEL MEDINA Afp

Capello, trener koji je u mirovini i u miru prati nogomet, nije ništa loše rekao o Brozoviću, ali ne vidi ga toliko nezamjenjivo fundamentalnim kao neki drugi. U intervjuu za La Gazzettu dello Sport, na pitanje što je najveća snaga Inzaghijeva momčadi, odgovorio je:

- Puno se priča o Brozoviću, čini se kao da je sve vezano uz njega. Ponekad gotovo u pretjeranoj formi, kao da stvarno ne mogu igrati bez njega. Očito nije tako. Inter ima mnogo drugih igrača velike kvalitete, pogledajte Correu, o njemu se ne diskutira, a služi za promjenu sheme igre, stvara probleme...

U svakom slučaju, Brozović će i dalje biti središnja figura Interovog veznog reda, a pred njim je ozbiljan posao jer bore se za dva trofeja, scudetto i Talijanski kup, gdje ih čeka finale s Juventusom. Na prvenstvenoj tablici imaju dva boda manje od Milana, ali su i odigrali jedan susret manje. Danas gostuju kod Bologne u 20.15...

Perišićevi apetiti

Za razliku od njega, Ivan Perišić zasad nije dogovorio novi ugovor, premda mu aktualni također istječe. Posljednji medijski napisi govore da ga Inter želi zadržati, neovisno što je doveo Gosensa, ali da mu nudi četiri milijuna eura i ugovor na jednu plus jednu godinu, dok navodno, kako pišu, on traži pet milijuna eura godišnje i ugovor na dvije sezone.

Linker
26. travanj 2024 20:48