Stipe Biuk

 ANTE CIZMIC Cropix
HRVATI U SERIE A

Pada dogovor, Stipe Biuk pristao na odlazak u Italiju? Evo koliko bi Hajduk trebao zaraditi na supertalentu

Nekoliko je hrvatskih nogometaša danas vruća tema ljetnog mercata u susjedstvu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 20:00

Ljetni prijelazni rok iznimno je intenzivan period za klubove, navijače ali i medije.

image

Marko Pjaca

LORIS ROSELLI Nurphoto Via Afp

Marko Pjaca, kako ističu talijanski mediji, trebao bi uskoro potpisati za Empoli. Obzirom da je dugo živjela opcija njegova transfera u Sampdoriji, a onda se izjalovila kad ga se očekivalo u Genovi, talijanski su kroničari bili uvjereni da se Pjaca vraća u zagrebački Dinamo. Bilo je dosta logičnih teza u toj priči, ali kako se kasnije pokazalo, Dinamo ipak nije posegnuo za uslugama bivšeg igrača, koji je prije 6 godina u blagajnu Modrih osigurao čak 29,4 milijuna eura od Juventusa!


Pjacina karijera je u Torinu puno obećavala, ali je igrač doživio velike pehove zbog težih ozljeda koljena (u dresu reprezentacije i na posudbi u Fiorentinu), zbog čega se tražio na posudbama u Firenzi, Schalkeu, Anderlechtu, Genoi i Torinu.

Sada, ulazeći u posljednju godinu ugovora sa Juventusom, Pjaca će svoje iskorake tražiti u Empoliju...

image

Borna Sosa

THOMAS KIENZLE Afp

U Interu su tek sada shvatili koliko im nedostaje Ivan Perišić. Nakon što su ga prilično olako pustili, računajući da će njegova programirana zamjena iz Atalante, Nijemac Robin Gosens, plaćen 15 milijuna eura plus bonusi do 10 milijuna, biti rješenje za lijevi bok, suočeni su sa nezadovoljstvom trenera Simone Inzaghija.

Osjetio je i Gosens da nije po volji treneru zato je sve dogovorio sa Bayer Leverkusenom da ode u Njemačku. No, dva kluba se ne uspijevaju dogovoriti oko modaliteta transfera. Bayer želi posudbu ali bez obveze otkupa (28 miljuna eura). Hoće li se do ponoći srijedi dogovoriti jako zanima i Bornu Sosu. Naime, reprezentativni bek i član Vfb Stuttgarta tretiran je kao prvo rješenje za lijevi bok Intera. NIjemci traže 20 milijuna eura, ali u Interu su uvjereni da mogu transfer zaključiti i za manje novca, ali uz opciju obveznog otkupa i bolje plaćenu posudbu. (rm)

image

Stipe Biuk

ANTE CIZMIC Cropix

Sampdoria posuđuje Biuka i otkup plaća 6 milijuna eura!?

Talijanski web portal specijaliziran za transfere na Apeninima,Tuttomercato, donio je u srijedu navečer vijest s naslovom "Sampdoria napreduje sa Biukom" gdje je rečeno kako bi klub iz Genove posudio napadača Hajduka sa obvezom otkupa koji se kreće u rasponu od pet do šest milijuna eura.

Otkup bi Sampdoria platila milijun eura, a onda bi na kraju sezone imali obvez otkupa Biuka za pet milijuna, pod uvjetom da ostanu u Serie A. Uz to, Tuttomercato još navodi kako je Hajdukov napadač klase 2002, Stipe Biuk, rekao "da" Sampdoriji što bi trebalo značiti da je pristao na osobne uvjete. Dakle, na potezu je Hajduk, a mercato u Italiji završava u večernjim satima prvog dana rujna. (J. Radić)

Linker
25. travanj 2024 14:20