STARSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAKLONIO SE NAŠEM TRENERU

Perspektivni Srbin ne žali što je odbio Tudora zbog drugog Hrvata: ‘Uvijek je vjerovao u mene‘

Marseille je nudio više novca za njegove usluge, no 22-godišnjak je imao samo jednu želju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. travanj 2023. 18:24

Perspektivni srpski reprezentativac Ivan Ilić pridružio se torinskim redovima u siječanjskom prijelaznom roku. Iz Hellas Verone stigao je na posudbu Ivanu Juriću i na pravom je putu da se u veznom redu pokaže izvrsnom opcijom za našeg stručnjaka. Dobar dojam iz prethodnih utakmica ukrasio je pobjedonosnim pogotkom protiv Lazija u prošlom kolu Serije A.

Odbio Marseille

- Kao dijete sam igrao tenis i košarku, kojom se još uvijek bavim u slobodno vrijeme. No, svi su mi sugerirali da se okušam u nogometu, što mi se s vremenom počelo više sviđati. Uzor sam vidio u Barceloni i tiki-taki, volio sam Ronaldinha - rekao je Ilić u intervjuu za službene stranice kluba, a zatim i naveo sve prednosti koje mu pružaju igre u Torinu, pri čemu se neizbježno osvrnuo i na trenera Jurića.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Ilić je početkom ove godine imao dvije udarne ponude - jednu iz Torina, a drugu iz Marseillea, odnosno s adrese našeg drugog trenera u elitnom nogometu Igora Tudora. Marseille je čak nudio i više novaca za posudbu, ali nije ga uspio pridobiti. Ilić je odabrao je Italiju, a kao jedan od vodećih razloga naveo je poznanstvo s Ivanom Jurićem, koji mu je tijekom svoje epizode u Hellas Veroni bio prvi trener na Čizmi.

- On je uvijek vjerovao u mene, mlad sam i znam da ovdje još mogu napredovati - kazao je Ilić po dolasku na posudbu.

Čini se da je 22-godišnjak iz Niša potpuno zadovoljan što je krenuo tim smjerom. Kaže, u Torinu se odlično osjeća, a navodeći pozitivne strane aktualnog iskustva, naklonio se i Jurićevom pristupu igri.

Vjeruje u mladost

- Jurić je osoba koja živi nogomet, to se vidi iz dana u dan. Želi da neprestano rastemo, a to je razlog zašto sam stigao ovdje. Jurić je trener koji vjeruje u mlađe igrače, zato se s njim imate priliku poboljšati. Volim sve, od grada do navijača i tribina. Impresivno je trenirati ovdje, sve izgleda dobro i lagano - kazao je Ilić.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Srpski veznjak velika je Jurićeva uzdanica. Po njegovu dolasku u Torino, hrvatski stručnjak poručio je da se radi o velikom potencijalu.

- Stavio bih ruku u vatru za tog momka. Ako se neće ponašati glupo, mogao bi postati jako dobar nogometaš.

Ilić je na posudbi iz Verone do kraja sezone, no Torino može otkupiti njegov ugovor i učiniti ga svojim igračem. Još nije poznato koliki će iznos Verona tražiti, ali Jurić bi svakako volio da Ilić ostane u njegovim redovima. Tijekom sezone je naglašavao da u iduću želi krenuti sa što više igrača koji se trenutno nalaze u timu, uključujući i Nikolu Vlašića.

Linker
04. svibanj 2024 20:23