MARCO BERTORELLO/AFP
‘Stara dama‘ u problemima

Pirlo je osvojio 11 bodova manje od Sarrija u istoj fazi i dobio je otkaz! Što se događa u Juventusu?

Kritike na račun Pirla su pak sve glasnije. ‘Mladi trener često mijenja formacije 3-4-1-2 i 4-4-2
Piše: SNObjavljeno: 25. prosinac 2020. 08:18

Nogometaši Juventusa pretrpjeli su težak udarac, najteži ove sezone i to neposredno uoči Božića.

Utorak je bio dan iz noćne more za ‘Bianconere‘. Prvo ih je zatekla odluka Talijanskog olimpijskog odbora i odluka da se derbi protiv Napolija mora odigrati, utakmica u kojoj su im već upisana tri boda, a nakon toga ih je deklasirala Fiorentina usred Torina s 3:0.

Sada Juventus za liderom Milanom zaostaje velikih sedam bodova, a u 13 kola ima 6 pobjeda, 6 remija i 1 poraz.

Što se zapravo događa u Torinu? Imenovanje Andree Pirla na mjesto trenera na početku sezone mnoge je iznenadilo, ponajprije zbog neiskustva. Pirlo je na klupi naslijedio Maurizija Sarrija, a za usporedbu talijanski prvak u istoj je fazi prošle sezone pod Sarrijem imao 11 bodova na kontu više.

Objašnjenje za smjenu Sarrija u Juventusu bilo je - nedostatak harmonije unutar momčadi i ispadanje od Lyona u Ligi prvaka, ali mnogi se pitaju kako bi onda okarakterizirali ovu Pirlovu momčad.

Malo je reći da Juventus igra po principu toplo-hladno. Nakon uvjerljivih gostujućih pobjeda protiv Barcelone u Ligi prvaka ili Parme u Serie A uslijedili bi blijedi remiji protiv Beneventa, Hellas Verone i Crotonea, klubova protiv kojih je Sarri redom upisivao pobjede.

Sam Pirlo priznao je nakon poraza od Fiorentine da su milanski klubovi Milan i Inter preuzeli primat u Serie A i okarakterizirao ih kao glavne favorite za ‘scudetto‘.

Talijanskim medijima nije promaknuo detalj da se tek jedan igrač ispričao navijačima za poraz od Fiorentine, a bio je to Leonardo Bonucci. Objašnjavaju to na način da Juventusovi igrači odbijaju preuzeti odgovornost.

Kritike na račun Pirla su pak sve glasnije. ‘Mladi trener često mijenja formacije 3-4-1-2 i 4-4-2 i čini to takvom lakoćom da nalikuje frustriranom djetetu koje je nezadovoljno igrom svoje momčadi na Playstationu", jedna je od medijskih kritika koja je snašla Pirla.

Jedna od stvari koja se zamjera Pirlu je korištenje Cristiana Ronalda na poziciji klasične špice umjesto na poziciji lijevog krilnog napadača s koje je posdebno učinkovit. A situacija se za Juventus svela na to da ako Ronaldo ne zabije - momčad ne pobjeđuje. Stara dama je ove sezone dobila 6 ligaških susreta, a Ronaldo je pritom bio strijelac u njih 5.

Skupcjena pojačanja poput Arthura nisu opravdala pojačanja, a status Paula Dybale isto ostaje pod velikim upitnikom. Neki navijači Juventusa već zazivaju promjene, a mnogi su skeptični da se situacija može dramatično popraviti...

Linker
23. travanj 2024 01:41