MARCO BERTORELLO
ČOVJEK ODLUKE

Pirlo oduševljen Juventusovim junakom: ‘Pa zato smo ga i doveli! Možda mu promijenimo poziciju...‘

‘Važna je stvar da smo kontrolirati utakmicu protiv lidera prvenstva na njegovom terenu‘
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2021. 09:00

U Serie A isti su dan u 16. kolu poraženi vodeći dvojac Milan i Inter, kao i Napoli. Juventus je u derbiju matirao crveno-crne na San Siru i pokazao da je i dalje najbolja momčad na Apeninima, te ponovno favorit za titulu, što bi mu bila deseta u nizu.
Iako to nije bio moćan Juventus kakvog smo znali gledati u ranijim sezonama, s nekoliko krasnih akcija riješio je utakmicu. Najveće zasluge idu Federicu Chiesi, strijelcu prva dva gola za Staru damu.


Juventus je svladao Milan 3:1 tako što je krenuo odlično, preko Chiese pogodio vratnicu pa stigao u vodstvo nakon fantastičnog dvostrukog proigravanja njega i Dybale, pritom je Argentinac petom dao loptu u for da dojam bude još bolji, ali i zato što je u drugom poluvremenu imao više kvalitete i "dužu klupu“. Milan bez Ibrahimovića, Rebića, Tonallija, Bennacera i Saelemaekersa nije imao ni najbolju startu postavu niti koga uvesti u igru.


Domaćini su odigrali dobru dionicu u prvom dijelu, tada je Leao produžio loptu slijeva za Calabriju u sredinu koji je poravnao rezultat. Imali su i druge pokušaje, no Juventus je uvjerljivije odigrao nastavak. Nakon još jedne akcije asistente Dybale i strijelca Chiese udarcem s ruba kaznenog prostora poveo je u 62. minuti, a suradnjom igrača koji su ih zamijenili dodavača Kuluševskog i realizatora McKenniea potvrdio slavlje.

image
MIGUEL MEDINA

Andrea Pirlo se nakon utakmice osvrnuo upravo na posebnu ulogu Federica Chiese koji je dosad bio treća opcija iza Alexa Sandra i Juana Cuadrada, a sinoć je dobio priliku i odradio sjajan posao protiv Thea Hernandeza.

"Ideja je bila da Hernandez stalno bude pod pritiskom i da mu se ne dozvole odlasci u napad kao što on to obično radi, tim više što se sinoć morao nositi s nekim tko je također dobar u situacijama jedan na jedan. Chiesu smo i doveli zato da lomi protivničke obrane u zadnjoj četvrtini utakmice. Možda mu promijenimo poziciju, ali ulogu ne", rekao je Pirlo i dodao:

"Za nas je ova pobjeda bila jako važna, nama nisu bitni rezultati momčadi koji su ispred nas na tablici, skoncentrirani smo samo na vlastiti napredak. Vidjet ćemo za nekoliko mjeseci kako će se stvari razviti. Važna je stvar da je momčad pokazala kako želi kontrolirati utakmicu, i to pogotovo protiv lidera prvenstva na njegovom terenu", zaključio je Pirlo.


Milan je prvi put u prvenstvu poražen nakon deset mjeseci, a Juventus koji je odigrao susreta manje približio mu se na sedam bodova.

Ipak, ostao je prvi jer Inter je pao kod Sampdorije 2:1 i prekinuo niz od osam pobjeda. Prekaljeni trener Claudio Ranieri skinuo je skalp mlađem kolegi i prijatelju Antoniju Conteu. Marcelo Brozović je za Inter igrao cijelu utakmicu i bio asistent centaršutom iz kornera De Vriju za jedini pogodak gostiju, a Ivan Perišić je u 46. minuti na lijevom bočnom zamijenio Ashleya Younga.


Inter je ušao u susret bez Romelua Lukakua koji nije bio posve fit pa ga je trener htio poštedjeti, no ubacio ga je na teren u 63. minuti mjesto Gagliardinija kad su krenuli va banque. Vjerojatno bi za goste sve bolje izgledalo da je Alexis Sanchez u 11. minuti zabio s bijele točke, međutim njegov je šut Audero obranio, a u nastavku akcije Young je glavom pogodio gredu. U 23. minuti to je kaznio Antonio Candreva.

Također se radilo o udarcu s bijele točke. Još prije toga i domaćini su imali gredu. U 38. minuti Keita Balde pogodio je za 2:0. Nekadašnji igrači Intera golovima su mu zagorčali život. Inter je "zagrizao" u drugom dijelu, držao dominaciju, no njegovi su pokušaju više bili na mišiće nego što je gradio prave prilike. Golman Emil Audero bio je vrlo dobar, imao je šest obrana. Brozović je odigrao svoju standardnu utakmicu u kojoj mnogo toga napravi, ali rijetko je kad čovjek prevage. Perišić je imao dva udarca, jednom mu je lopta skrenuta u korner kad se činilo da je prijetnja ozbiljna.


- Inter je odlična momčad, pomoglo nam je što nije igrao Lukaku. Pobjeda je plod borbenosti, žrtve i kvalitete naših mladića - prokomentirao je Claudio Ranieri.


I Spezija je napravila veliko iznenađenje dobivši kao gost Napoli. Sassuolo je svladao Genou 2:1 golom Giacoma Raspadorija u 83. minuti. Milan Badelj startao je kod Genoe i ostao na terenu 58 minuta. Imao je svega 39 dodira s loptom, od toga 75 posto točnih dodavanja. Marko Pjaca ušao je u 57. minuti umjesto Czybbora. U 15 kontakata s loptom ostao je bez udarca po vratima domaćina.

Linker
19. travanj 2024 10:50