Marko Pjaca debitirao je za Empoli protiv Salernitane

 Giuseppe Maffia/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAPOKON ZDRAV

Pjaca otkrio zašto je odabrao Empoli pa najavio: ‘Nadam se povratku u reprezentaciju, sve ovisi o meni‘

Hrvatski napadač je ovoga ljeta povezivan s Dinamom, no karijeru je ipak nastavio u Empoliju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2022. 16:36

Marko Pjaca se ovoga ljeta spominjao u kontekstu povratka u Dinamo iu kojeg je 2016. godine otišao u Juventus. Otkako je napustio Zagreb, uglavnom su ga pratile ozljede i posudbe, a umjesto povratka u Dinamo ipak je ostao u Italiji i pojačao redove Empolija u koji je stigao na šestu posudbu iz Juvea.

Pjaca, koji je debitirao u remiju Salernitane, se na konferenciji za medije osvrnuo na svoju karijeru i dolazak u novi klub.

"Razgovarao sam s direktorom i trenerom i sviđa mi se projekt kluba. Empoli igra lijep nogomet, žele igrati i to mi je najvažnije. Želim dobiti samopouzdanje i pomoći ekipi. Želim pokazati da mogu igrati na visokoj razini. Posljednjih godina sam imao dvije teške ozljede koje su me pogodile. Problemi s koljenom su iza mene, a igranjem želim vratiti samopouzdanje", kaže Pjaca pa nastavlja:

"Igram što trener želi od mene, ali prirodna pozicija mi je lijevo krilo. Kada bih morao birati između pozicije ofenzivnog veznog i drugog napadača, izabrao bih vezni red. Cilj kluba je ostati u ligi, vidjet ćemo kamo ćemo stići", kaće Pjaca čiji Empoli nakon pet odigranih kola ima četiri neriješena rezultata i poraz što ga je smjestilo na 15. poziciju Serie A.

Hrvatski napadač je za reprezentaciju upisao 24 nastupa i zabio jedan gol. Zadnju utakmicu za Vatrene odigrao je još u studenom 2018. godine protiv Španjolske u Ligi nacija. Reprezentaciju još nije otpisao.

"Nadam se da ću se dobrim igrama vratiti u reprezentaciju. Samo o meni ovisi kako ću igrati", rekao je Pjaca kojem ugovor s Juventusom vrijedi do idućeg ljeta.

Linker
20. travanj 2024 13:56